Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GESPREKKEN OVER KANSEN OM GEMEENTE TE VERSTERKEN

Boxtel denkt mee met de Rabobank

Van architect tot voorzitter van de Voedselbank en van wijkmakelaar tot zanger: tientallen mensen met verschillende achtergronden verzamelden zich dinsdagavond in Muziekhuis Boxtel voor een dialoogsessie van Rabobank Hart van De Meierij. Gesproken werd over de kansen en mogelijkheden om de regio Boxtel te versterken.

Om de woon- en/of werkomgeving van mensen gezonder, zelfredzamer, socialer, ondernemender en leefbaarder te kunnen maken, zoekt Rabobank Hart van De Meierij naar lokale projecten en initiatieven. Die bedenkt de bank niet zelf, maar samen met inwoners uit Boxtel, Sint-Michielsgestel, Schijndel en Sint-Oedenrode tijdens gespreksavonden.

Bij de bijeenkomst in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche waren ruim zestig mensen aanwezig om samen te 'dromen' over het Boxtel van de toekomst. Woningen voor alle doelgroepen, sport beschikbaar maken voor alle kinderen, vrijwilligerstekorten bij verenigingen oplossen, trotser zijn op Boxtel: allerlei thema's kwamen op tafel. En nadat er gesproken was over verbeterpunten en wensen voor de gemeente, werd een concretere vraag gesteld gemaakt: wat zouden inwoners en de Rabobank zélf kunnen doen om dromen te realiseren? Een groot deel van de deelnemers was in ieder geval van mening dat een dialoogsessie zoals die dinsdag in het Muziekhuis werd gehouden, vaker zou moeten plaatsvinden. De gevarieerde mix van mensen zorgde ervoor dat er verrassende ideeën op tafel kwamen. Iedereen ging met een hoofd vol inspiratie naar huis...

De resultaten uit deze sessies moeten leiden tot een 'brutolijst' met haalbaar geachte thema's, vertelde directievoorzitter René Jansen van Rabobank Hart van De Meierij na afloop. ,,Die wordt op 10 april voorgelegd aan de ledenraad van de bank. Vervolgens willen we hier de schouders eronder zetten door initiatieven te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren: verbindingen leggen, kennis inbrengen of waar nodig zorgen voor een financiële bijdrage. Die rol willen we graag pakken."

FOTO BOVEN: Medewerkers van Rabobank Hart van De Meierij gingen dinsdagavond in gesprek met mensen die op een bepaalde manier verbonden zijn met Boxtel. In het Muziekhuis werd volop 'gedroomd' over de toekomst van de gemeente. (Foto: Peter de Koning).