Charles Groenhuijsen, leidt het politiek debat van SPIN in Boxtel.
Charles Groenhuijsen, leidt het politiek debat van SPIN in Boxtel. Foto:

NOG PLEK VOOR ENKELE GASTEN IN GRAND CAFÉ REMBRANDT

Volle bak bij politiek debat van SPIN

Is er nog toekomst voor ondernemend Boxtel? Die vraag staat donderdag 8 maart centraal tijdens het politiek debat dat werkgeversvereniging SPIN organiseert in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. Mensen die de discussie willen bijwonen, moeten snel zijn. Er is nog plek voor enkele gasten, laat parkmanager Angelien van der Zanden weten.

120 mensen hebben zich aangemeld voor het debat. ,,Volle bak", aldus Van der Zanden. ,,Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar." Tijdens de avond valt er genoeg te discussiëren, stelt het bestuur van SPIN in haar aankondiging. ,,De ondernemers dagen de politiek van Boxtel uit te debatteren over de onderwerpen die niet alleen de ondernemers raken, maar tevens alle inwoners. Diverse thema's zullen de revue passeren." De sluiting van de dubbele overweg, GreenTech en biomassaplein en het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer komen zeker voorbij, benadrukt de werkgeversvereniging. Hoe de opzet van het debat er uit komt te zien, is nog niet bekend. ,,Daar werken we momenteel aan", aldus Van der Zanden.

GROENHUIJSEN

Duidelijk is wel dat Charles Groenhuijsen het debat in goede banen moet leiden. De Nederlandse journalist en publicist is met name bekend als correspondent voor de NOS in de Verenigde Staten. Zijn laatste boek gaat over optimisme in de wereld.

Het politiek debat gaat om 19.00 uur van start. Aanmelden is mogelijk via de Facebookpagina van SPIN Boxtel of via e-mail: parkmanager@spinboxtel.nl.


Politiek café D66

D66 Boxtel organiseert op zondag 11 maart een politiek café over erfgoed in museum MuBo aan de Baroniestraat. Centraal staat de vraag welke rol de gemeente kan hebben bij herbestemming van erfgoed. Deskundigen komen tijdens het café aan het woord over hun ervaringen in vergelijkbare projecten en gaan in discussie hoe dit in Boxtel aangepakt zou kunnen worden bij actuele projecten als kasteel Stapelen, dat nu in de verkoop staat, en voormalige brouwerij De Kroon. De bijeenkomst van D66 vindt van 10.00 tot 13.00 uur plaats.