Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

VERKIEZINGSDEBAT BRABANTS CENTRUM RICHT ZICH OP DE WIJKEN

'Stemmen in Boxtel Live' in raadzaal

Na de lancering van een politieke enquête waarin leden van stichting Brabants Centrum hun mening konden geven en de uitgebreide evaluaties per wijk in deze krant, is het vrijdag 16 maart tijd om de lijsttrekkers hun zegje te laten doen. De Boxtelse raadzaal biedt vanaf 19.30 uur onderdak aan 'Stemmen in Boxtel Live', een verkiezingsdebat waar thema's die spelen in de wijken volop aan bod komen.

Het oprukkende bedrijventerrein, een oplossing voor parkeerproblemen, het gebrek aan een gedegen aanpak van de vergrijzing: uit de verhalen die Brabants Centrum in haar editie van 22 februari over Lennisheuvel, Munsel/In Goede Aarde en Boxtel-Oost publiceerde, blijkt dat respondenten van de enquête behoorlijk wat zaken op de toekomstige politieke agenda willen hebben. In de verhalen die deze week verschijnen over Selissenwal en Liempde is dat niet anders; die zoomen in op thema's als veiligheid in de wijk en de grote behoefte aan woningbouw.

Om te horen wat de politieke partijen belangrijk vinden voor de toekomst, hoe ze lokale problemen willen oplossen en wat hún prioriteiten zijn, organiseert Brabants Centrum op vrijdag 16 maart 'Stemmen in Boxtel Live'. De lijsttrekkers van de acht partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Boxtel worden uitgebreid bevraagd.

BETEKENEN

Het verkiezingsdebat wordt geleid door Twan van den Brand, die in 2015 afscheid nam als adjunct-hoofdredacteur van Brabants Dagblad en zijn bedrijf De wereld van Twan startte. Redacteuren Rens van den Elsen, Pål Jansen, Annelieke van der Linden en Henk van Weert van stichting Brabants Centrum verzorgen voorafgaand aan ieder gesprek een korte introductie over het betreffende thema, waarbij ze enkele resultaten noemen die de politieke enquête opleverde. Vervolgens krijgen lijsttrekkers de kans uiteen te zetten wat ze willen betekenen voor (de wijken van) Boxtel. Uiteraard krijgt het publiek gelegenheid vragen te stellen tijdens 'Stemmen in Boxtel Live'.

Stemmen in Boxtel Live gaat om 19.30 uur van start. Publiek wordt vanaf een halfuur voor aanvang welkom geheten in werkcafé De Link, de ruimte onder de raadzaal. De avond duurt tot 21.30 uur, na afloop is het mogelijk in werkcafé De

Politie

Verkeersongeval

De hulpdiensten rukten maandagavond omstreeks 19.00 uur massaal uit naar de Boxtelseweg in Liempde. Kort daarvoor was op die plek een auto van de weg geraakt en tegen een heg tot stilstand gekomen. Naast een brandweerwagen en ambulance werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. Die landde in een weiland nabij de plek van het ongeval. De 29-jarige bestuurder uit Hedel is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Medewerkers van een bergingsbedrijf hebben de auto weggehaald.

Link na te praten onder het genot van een drankje.

FACEBOOK

Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, hebben de mogelijkheid 'Stemmen in Boxtel Live' te volgen via de Facebookpagina van Brabants Centrum. In de digitale dinsdagkrant die op 20 maart verschijnt en de speciale verkiezingskrant die op donderdag 22 maart uitbrengt, wordt uitgebreid aandacht besteed aan de debatavond.

FOTO BOVEN: Vier jaar geleden organiseerde Brabants Centrum ook een verkiezingsdebat, toen nog in samenwerking met Brabants Dagblad. Wie wil weten wat de politieke partijen de komende jaren voor de wijken en kerkdorpen in de gemeente Boxtel in petto hebben, doet er goed aan vrijdag 16 maart aanwezig te zijn in de raadzaal. (Archieffoto: Albert Stolwijk).


PvdA/GroenLinks
gaat in gesprek met
de Boxtelse jeugd

PvdA/GroenLinks organiseert morgen, vrijdag 2 maart een debat over wat de gemeente Boxtel voor jongeren kan betekenen. In café Le Temps Perdu aan de Markt in Boxtel staan in ieder geval de thema's jeugdzorg, uitgaan en wonen op de agenda.

Initiatiefnemer van het debat is Jet Winkler (20). Zij staat op plek drie op de kandidatenlijst van PvdA/GroenLinks Boxtel. ,,Vorig jaar juli heb ik me aangemeld bij de partij, vervolgens werd ik uitgenodigd door de kandidatencommissie voor een gesprek. Dat heeft geleid tot de derde plaats op de lijst, een reële kans op een zetel in de gemeenteraad dus. Dat zou ik geweldig vinden. Het is belangrijk dat jongeren zo goed mogelijk worden vertegenwoordigd in de gemeenteraad."

LAAGDREMPELIG

Om te horen wat er leeft onder Boxtelse jongeren, organiseert Winkler de discussieavond. Die wordt geleid door de 23-jarige Sam Goossens, lijsttrekker van GroenLinks in Sint-Michielsgestel. Hij neemt net als Winkler voor het eerst deel aan de verkiezingen in zijn gemeente. ,,We willen met bezoekers in gesprek over jeugdzorg, uitgaan en woningbouw. Over ieder thema verzorg ik een introductie, vervolgens geef ik aan waar PvdA/GroenLinks zich op inzet. En daarover wil ik graag de mening van jongeren", legt Winkler uit. ,,Het gaat om een laagdrempelige en informele bijeenkomst. Ik hoop op een mooie opkomst." Het jongerendebat gaat om 19.00 uur van start.

Afbeelding