Afbeelding
Foto:

Zelfstandig trouwambtenaar voor regio Boxtel en Brabant

Trouwmevrouw geeft juiste woorden aan liefde

CARRY DIRKX

,,Zo'n mooie dag - de dag van je bruiloft - wil je natuurlijk op je eigen manier invullen", zegt Trouwmevrouw Ilse van Schijndel uit Esch. Als zelfstandig trouwambtenaar kan zij daaraan een belangrijke bijdrage leveren. In samenspraak met het bruidspaar, maar ook hun dierbaren, zorgt ze voor een verrassende, ongedwongen, intieme, op maat gemaakte en vooral liefdevolle ceremonie. ,,Want ik houd ervan mensen in het zonnetje te zetten", zegt ze.

,,Bij mij kan alles", zegt van Schijndel. ,,Je kunt trouwen hoe en waar je wilt: in je eigen tuin, een kasteeltje of het PSV-stadion. Wil je een vuurspuwer tijdens de ceremonie? Of je kinderen aan het woord laten? Het kan allemaal." Van Schijndel kan wettelijk of ceremonieel trouwen, of allebei. ,,Bruidsparen kiezen regelmatig om het wettelijke gedeelte 'snel' en in stilte te doen. Om vervolgens ceremonieel te trouwen op een eigen gekozen locatie, met daarbij alle toeters en bellen."

Van Schijndel draagt zorg voor een ceremonie van ongeveer een uur, met als rode draad het door haar geschreven 'liefdesverhaal' van het bruidspaar, met daaromheen muziek en andere invulling. Wat het bruidspaar wenst en op maat gemaakt. Overigens is deze Trouwmevrouw er voor iedereen die elkaar het jawoord wil geven: man met vrouw, vrouw met vrouw of man met man.

OP MAAT

Per toeval ontdekte Van Schijndel haar nieuwe beroep. Vrienden vroegen haar of ze hen wilde trouwen. ,,Ik vond het zo leuk! Ik ben graag creatief bezig en houd van schrijven en presenteren. Dus dit past bij me. Ik zet mensen graag in het zonnetje." Ze doet dat met een flinke dosis vrolijkheid en humor. En ze weet de juiste toon neer te zetten, getuige de recensies van haar bruidsparen. 'Sprankelend'. 'Ongedwongen'. 'Goede balans tussen humor en een serieus karakter'.

CENTRAAL

,,De liefde staat voor mij centraal en het bruidspaar moet de aandacht krijgen die het verdient. Wat was de eerste indruk van elkaar? Wat betekenen ze voor elkaar? Dat wil ik vertellen en er bewust bij stil staan, want dat doen mensen niet zo vaak." Laat dat maar aan Trouwmevrouw Ilse over: ze zorgt voor een unieke, liefdevolle, op maat gemaakte ceremonie. Waarbij ze precies de juiste woorden geeft aan de liefde.

Weten hoe en wat Trouwmevrouw Ilse kan betekenen voor een bruiloft? Contact via www.trouwmevrouwilse.nl of telefoonnummer: 06-10 21 52 12.

FOTO BOVEN: Bij Trouwmevrouw Ilse van Schijndel is geen locatie te gek om de ceremonie te houden. Van tent tot PSV-stadion.


Collectanten gezocht

De Hartstichting Boxtel is op zoek naar vrijwilligers die in de week van 8 tot en met 14 april willen collecteren tijdens de Hartweek. Er is dan een collecte in Boxtel en Lennisheuvel. Voor de wijken Selissen, Munsel en Oost komt de stichting nog wat handjes tekort. Het collecteren kost ongeveer twee uur. Aanmelden is mogelijk via: hartstichting-boxtel@outlook.com of www.hartstichting.nl.