Vader en zoon boeken succes op toernooi in Eerde

HANDBOOGSCHIETEN

Handboogschutters Bert van der Wiel van L'Union Liempde en zijn zoon Theun, die lid is van de Utrechtse vereniging Artemis '79, hebben beiden uitstekend partij gegeven op het koppeltoernooi van De Rozenjagers in Eerde. Na een goede selectieronde behaalden de schutters met de compundboog in de derde finalepoule na een spannend laatste duel met het kleinst mogelijk verschil de winst én de eerste prijs.

Het jaarlijkse koppeltoernooi van De Rozenjagers kent een fraaie opzet met korte duels over twaalf pijlen in poules over een selectieronde en finalerondes. Door de korte duels is een kleine misstap vaak funest.

In de selectiepoule nam het koppel het op tegen een sterk Belgisch team met daarin een voormalig nationaal selectieschutter. Met goed en verzorgd schieten werd een gelijkspel behaald. De volgende drie duels werd de lijn doorgetrokken naar winstpartijen. In de laatste wedstrijden deze ronde kregen Bert en Theun een verliespartij voor de kiezen tegen een sterk jeugdteam. Hierdoor eindigde het koppel gelijk in de poule met het team uit België in wedstrijdpunten. De hoogst neergezette duelscore was bepalend voor welke finalepoules de koppels zich zouden kwalificeren. Hierin trok het duo uit België aan het langste eind met 118-116.

KLEINSTE VERSCHIL

Het koppel Van der Wiel plaatste zich voor de derde finalepoule. Opnieuw begonnen de schutters met een gelijkspel, gevolgd door een winstpartij. Het derde en laatste duel was beslissend geworden voor de winst in de poule. Opnieuw werd een sterke tegenstander getroffen die in de eerste doorgang van zes pijlen een voorsprong nam. Maar vader en zoon Van der Wiel lieten zich niet onbetuigd in de tweede doorgang, kwamen met goede scores en profiteerden van een zwakke pijl. De achterstand werd omgebogen en met het kleinst mogelijke verschil van één punt werd de eerste prijs binnengehaald.

Mensen die interesse hebben in de handboogsport, kunnen eens binnenlopen in accommodatie Ons Doel van L'Union Liempde aan de Heidezoom 2 of contact opnemen met de secretaris via telefoonnummer (0411) 63 18 73.


Inzegening Ontmoeting

Het nieuwe contactpunt De Ontmoeting van de Heilig Hartparochie in Liempde wordt zondag 4 maart ingezegend. De opening begint om 10.30 uur. Rond 11.00 uur zegent pastoor Jacques Grubben de ruimte in dienstencentrum De Kloosterhof in.