Subsidiegelden beschikbaar door parkeren Velder

Organisaties en particulieren in Liempde kunnen ook dit jaar weer aanspraak maken op financiële steun van de stichting Behoud Gemeenschap Liempde. Er is 5.000 euro beschikbaar, een bedrag dat voortvloeit uit de parkeergelden van evenementen op landgoed Velder.

De stichting exploiteert al twintig jaar de parkeerterreinen aan het Hollands Diep tijdens evenementen op Velder. Met het geld dat dit oplevert worden de Liempdse verenigingen gesteund die vrijwilligers leveren tijdens het parkeren. Maar ook andere organisaties en particulieren uit het dorp kunnen donaties aanvragen ter ondersteuning van hun activiteiten. Het Dorpsberaad beslist mee over de toekenning. Kijk voor informatie op www.stichtingbgl.nl.


Concordia speelt voor Soundmachine

Mensen die aangesloten zijn bij de vriendenstichting van de Liempdse fanfare Concordia mochten hun favoriete muziek doorgeven. Die inbreng heeft geleid tot het programma van The Soundmachine, dat zaterdag 24 maart vanaf 20.00 uur wordt uitgevoerd in zaal De Serenade.

Het fanfareorkest en de slagwerkgroep hebben zich onder leiding van respectievelijk interim-dirigent Corné van Groesen en instructeur Willy van der Steen goed voorbereid om aan alle verzoeken te kunnen voldoen. De vraag blijft echter welke muziekstukken de levensgrote soundmachine gaat spelen…

KEUZENUMMERS

Die machine heeft de keuze uit onder andere Stars and Stripes, Go your own way, maar ook muziek van Cole Porter, Queen en Whitney Houston. Daarnaast worden ook klassieke werken als de ouverture Dichter und Bauer (Franz von Suppé), de Schneewalzer en verschillende musicalhits niet uit de weg gegaan. Zowel publiek als muzikanten worden verrast door het programma, belooft de fanfare.

Multifunctionele accommodatie De Serenade is zaterdag 24 maart vanaf 19.30 uur geopend; het voorprogramma start tien minuten later. De entree is gratis.

Liempde

't Herriemenieke

Zaterdag 3 maart verzorgt muziekkapel 't Herriemenieke vanaf 20.30 uur een optreden met de band Onvermeidelijk in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat 23 te Liempde. Beide gezelschappen worden geleid door Cees van de Laak, zodat een gezamenlijk optreden niet kon uitblijven. Het repertoire van 't Herriemenieke varieert van Elvis Presley en Leonard Cohen tot De Havenzangers. Vrouwenorkest Onvermeidelijk uit De Mortel speelt met veel enthousiasme muziek uit de jaren '70 en '80, vaak met speciaal voor de band geschreven arrangementen. De avond is gratis toegankelijk.