Afbeelding
Foto: MEP

Zaalseizoen MEP levert vijftien kampioenen op

HOCKEY

Jaarlijks groeit het aantal hockeyteams van MEP dat deelneemt aan de zaalhockeycompetitie. Dit seizoen namen zes seniorenteams, elf jongensploegen en 24 meisjesteams deel aan de wedstrijden. Het leverde liefst vijftien kampioenen op.

De competitie wordt mogelijk gemaakt door enthousiaste vrijwilligers van MEP. Zo is er een speciale zaalhockeycommissie en zijn er mensen nodig die teams indelen en zaalwacht houden tijdens de wedstrijden. Ook scheidsrechters, coaches en trainers zijn van de partij.

Voor de zaalhockeyploegen is er ten opzichte van zes jaar geleden behoorlijk wat veranderd. Voorheen namen leden van MEP met hun eigen team deel aan de competitie. Nu worden jaarlijks de ploegen opnieuw ingedeeld met een maximum van twaalf spelers per team. Ook de speeltijden zijn veranderd. De wedstrijden duurden voorheen twee keer dertig minuten. Nu is dat twee keer twintig minuten. Deze blokken worden op op zaterdag en zondag gespeeld. Tenslotte heeft de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond een nieuwe competitie zaalhockey opgestart voor de jongste jeugd vanaf 9 jaar. Zo kunnen kinderen op vroege leeftijd al kennismaken met zaalhockey.

In Boxtel is er de mogelijkheid sporthal De Dommel te huren voor de competities. Daarnaast stelt De Braken ook ruimte beschikbaar voor de zaalhockeyers. Het sportcomplex heeft dit jaar nieuwe balken aangeschaft om het spel te optimaliseren.

HARD WERKEN

MEP kan terugkijken op een geslaagd seizoen. Liefst vijftien teams haalden een kampioenschap binnen: ZH1, ZMB2, ZMB4, ZMC2, ZMC3, ZMC5, ZMC6, ZMD1, ZM21, ZMD3 en ZMD7. ZJD1 behaalde naast de kampioenstitel ook zilver op het Zuid-Nederlandse kampioenschappen zaalhockey. Jongensploeg ZJC1 werd tweede in de competitiepoule, kwalificeerde zich voor het Zuid-Nederlands kampioenschap en eindigde ook hier op de tweede plaats. ZJE1 was het eerste team dat deelnam aan de speciale jongste-jeugdcompetitie en werd kampioen. Er is door alle teams en begeleiders hard gewerkt om de titel binnen te halen. Een aantal teams werd ongeslagen eerste, sommige ploegen werden verrast door het kampioenschap doordat de directe concurrent puntenverlies leed en voor andere teams bleef het spannend tot het laatste duel en kwam het aan op doelsaldo.

FOTO ONDER: Meisjes D1 werd afgelopen weekend zaalhockeykampioen, net als veertien andere teams van MEP. Bovenste rij Elke Goossens (coach/manager), Emma Romme, Merle van Laarhoven, Sofie Lagerweij, Peppe van Gent, June van de Besselaar (trainer/coach), Femke Lagerweij (manager) en Tess Bergman. Onderste rij: Merel Lommen, Luuke Schoenmakers, Giulia Lemmens en Sara Langerwerf. (Foto: MEP).


KBO bezoekt Legrand

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel bezoekt maandag 12 maart vanaf 09.00 uur het bedrijf Legrand aan de Van Salmstraat, op bedrijventerrein Ladonk. Degenen die zich voor een vorig bezoek tevergeefs aanmeldden en op de wachtlijst terechtkwamen, ontvangen een bevestigingsmailtje. Andere KBO-leden kunnen zich inschrijven bij Corry van de Laar, e-mail: laar101@ziggo.nl.

Matthäus Passion

De Matthäus Passion van componist Bach staat op dinsdag 13 maart centraal tijdens een lezing in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat. In de periode voor Pasen is het inmiddels traditie geworden dat deze compositie integraal wordt uitgevoerd. Aanmelden voor de activiteiten van het Hobbycentrum is mogelijk via de website www.hobbycentrumboxtel.nl of via telefoonnummer (0411) 21 03 55.