Afbeelding
Foto:

GOUD IN TWEEDE KWALIFICATIEWEDSTRIJD VOOR LIEKE VAN BERKEL

Turnoefening junior Tabitta slaat aan

Tijdens de tweede kwalificatiewedstrijd voor de landelijke wedstrijden won Lieke van Berkel van de Boxtelse turnvereniging Tabitta zaterdag in Valkenswaard een gouden medaille bij de junioren. Omdat ze zich eerder al had geplaatst voor de halve finale, kon zij diverse nieuwe elementen uitproberen en dat pakte goed uit.

Lieke was met groot verschil de beste in de oefeningen op vloer en brug. Samen met haar tweede plaats op sprong eindigde ze met twee punten verschil als eerste.

In de afdeling Pupillen 1 kwamen Jenoah Nussy, Jayda van Uden en Nina van Meersbergen uit voor Tabitta. Zij lieten fraaie toesteloefeningen zien, maar maakten hier en daar ook wat foutjes waardoor een hoge allround-klassering er niet in zat.
Bij de senioren waren Jade Rovers, Joti Timmer en Jaimy de Wit nog geblesseerd. Sylvana Obispo verscheen wel aan de start en turnde voor het eerst een knappe handstand op brug. Doorstroming als eerstejaars senior was nog te hoog gegrepen.

REGIOFINALES

Op zondag namen veel turnsters van Tabitta deel aan de regionale toestelfinales in de eerste en tweede divisie en de afdeling N2. Het werd een topwedstrijd met liefst vijftien medailles.

Regionale toestelfinales
Sprong:
1. Sam Sieben; 2. Lieve v.d. Zijde; 3. Lizzy Stolwijk, Esmee Komen; 4. Fenna Bergman. Brug: 1. Sam Sieben, Lieve v.d. Zijde en Eva Roos; 2. Lizzy Stolwijk; 3. Esmee Komen; 4. Maissam Bezbiz, Fenna Bergman. Balk: 1. Sam Sieben, Donna v. Wijgerden en Eva Roos; 2. Lieve v.d. Zijde; 3. Esmee Komen; 4.


Jeu-de-boulers genieten van binnenbanen

Vanachter het raam genoten de deelnemers aan de wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot van de lichte sneeuwvlokjes die naar beneden dwarrelden en uiteraard ook van het spel. Ludo Mennen werd gekroond tot winnaar.

De jeu-de-bouler behaalde 28 punten en liet daarmee de Bossche Jo Hanegraaf (25 punten) en Jan Pennings (20 punten achter zich. Mariet van Roosmalen en Gerard van Esch eindigden op de respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Iedere maandagmiddag vanaf 13.00 uur wordt het toernooi van JBV De Walnoot georganiseerd aan de Selissenwal 24. Iedereen kan deelnemen aan het toernooi.

Lizzy Stolwijk. Vloer: 1. Eva Roos; 4. Sam Sieben en Fenna Bergman.

FOTO BOVEN: De regionale toestelfinales in de eerste en tweede divisie en de afdeling N2 leverde vijftien medailles op voor de Boxtelse turnvereniging Tabitta. (Foto: Tabitta).


Favorieten in
toernooi BRTC
maken het waar

Het ongeslagen duo Erwin Holowacki en Frans van Dun was vooraf torenhoog favoriet voor de winst in het dubbeltoernooi van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Het koppel maakte de reputatie waar, maar had het niet makkelijk. Toon van Geel en Peter de Rooij eindigden op de tweede plaats, terwijl Ad van Weert en Wim van Aarle derde werden.

Tegen Mari Smits en Hans van Haaren hadden Holowacki en Van Dun het niet gemakkelijk. Toch sloot het koppel de partij winnend af. In het tweede duel dwongen Henk van de Laak en Lothar Groth zelfs een derde game af tegen Holowacki/Van Dun, maar opnieuw boekten de titelfavorieten alsnog een overwinning. In de laatste partij kwam het koppel niet meer in de problemen: Ad van Lier en Arnold van der Heijde werden in twee games verslagen. Concurrenten Van Geel en De Rooij waren verplicht hun vier nog te spelen wedstrijden te winnen en te hopen dat Holowacki en Van Dun verlies leden. Dat was ijdele hoop. De teams Van Weert/Van Aarle en Uschi Meeuwis/Erik van der Schoot scoorden allebei acht punten. Vervolgens telde het resultaat uit de onderlinge partij, waardoor Meeuwis/Van der Schoot genoegen moest nemen met een vierde plaats. De teams hebben echter onderling afgesproken dat dit in een nog te spelen wedstrijd opnieuw wordt beslist...