Afbeelding
Foto: Van de Sande

VAN DE SANDE BRABANTS KAMPIOEN

Liempdse springruiter door naar NK Ermelo

De 16-jarige Koen van de Sande uit Liempde heeft met zijn paard Wannebee afgelopen weekeinde tijdens de Brabantse kampioenschappen springen in Sint-Oedenrode de titel behaald in de klasse B. Door deze prestatie heeft de combinatie zich geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen die op vrijdag 30 maar in Ermelo worden gehouden.

In een veld van zestig deelnemers wist de Liempdse ruiter zich na een foutloze eerste ronde te plaatsen voor de barrage. Deze reed hij wederom zonder minpunten en van de jury kregen Van de Sande en Wannebee een stijlbeoordeling van 83 punten. Dit resulteerde uiteindelijk in de titel.

BROERS

Naast Koen van de Sande namen ook zijn broers Daan en Luuk deel aan de Brabantse kampioenschappen. Daan reed met zijn paard Whisper een foutloze eerste manche. In het tweede deel van de wedstrijd maakten ruiter en paard te veel springfouten waardoor zij zich niet wisten te plaatsen voor de barrage.

Luuk wist zich met zijn pony Reekamp's Silvano te plaatsen voor de provinciale titelstrijd. De combinatie reed in de klasse DB een fraaie nulronde waarmee zij zich plaatsten voor de barrage. Daarin reden de Liempdse ruiter en zijn pony wederom foutloos en kregen een stijlbeoordeling van de jury van 76 punten. Dit aantal was uiteindelijk goed voor een vierde plaats in een veld van zestig deelnemers in deze klasse.

FOTO ONDER: Koen van de Sande uit Liempde en paard Wannebee laten trots de medaille zien van het Brabants kampioenschap (Foto: Rezie van de Sande).