Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RESTAURANTACTIE LEVERT 3.369 EURO OP

'Met je hart' blijft zich inzetten voor ouderen

LINDA VAN DE WIEL

Liefst 3.369 euro wist stichting 'Met je hart' op te halen met de restaurantcampagne 'Eet met je hart' die in november en december werd gehouden. Als klanten ermee akkoord gingen, werd tijdens deze actie per tafel één euro bij de rekening opgeteld. Het geld komt ten goede aan de actieve stichting. Maandag maakte coördinator Ivy van Geel de opbrengst bekend tijdens een van de vele activiteiten die de stichting organiseert.

,,De restaurantcampagne bestaat nu vijf jaar en er zijn intussen zestien deelnemende eetgelegenheden. Doel van de actie is, naast het inzamelen van geld, het creëren van bewustzijn bij mensen", vertelt Van Geel. ,,Voor veel mensen is het normaal om uit eten te gaan en elkaar te ontmoeten. Voor ouderen die zich eenzaam voelen doordat bijvoorbeeld hun partner is overleden, is dat niet zo vanzelfsprekend."

Stichting 'Met je hart' is dan ook in het leven geroepen om mensen die alleen zijn, in contact te brengen met leeftijdgenoten. Van Geel: ,,We doen dit door het organiseren van activiteiten, als creatieve bezigheden, muziek, spelletjes en onze jaarlijkse barbecue."

VRIJWILLIGERS

De stichting wil elk van de negentig aangesloten ouderen ongeveer tien keer per jaar laten deelnemen aan een activiteit. Het ophalen en brengen gebeurt door vrijwilligers en aan de activiteiten zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. ,,Het mooie aan Boxtel is dat het een dorp is. Mensen kennen elkaar en doen graag wat voor de ander. Wanneer we bijvoorbeeld een keer onvoldoende chauffeurs hebben, springt de buurman graag bij. Dat is onze kracht", legt Van Geel uit.

Maandag werden ouderen uitgenodigd in de buurtschap Selissen voor een kunstzinnige activiteit in atelier De Ruimte. Tien vrouwen namen deel aan de workshop met plak, papier en schildersdoek. Mevrouw Van Helvoirt genoot van de middag: ,,Ik ben er niet zo goed in, maar het is erg gezellig..."

FOTO ONDER: De opbrengst van 'Eet met je hart' werd maandag bekendgemaakt tijdens een creatieve workshop voor ouderen. (Foto: Peter de Koning).