Na twee verloren sets, won Blox tweemaal van thuisclub Meerkerk '95 in Gorinchem. De beslissende vijfde set werd nipt verloren. (Foto: VC Blox). Foto: Volleybalclub Blox

NIPTE NEDERLAAG IN GORINCHEM

Blox verliest spannend duel met Meerkerk '95

Zoals verwacht werd het spannend in het uitduel dat de volleybalvrouwen van het Boxtelse Blox zaterdag speelden in Gorinchem. Meerkerk '95. de nummer drie op de ranglijst, won de vijfsetter, Maar de gasten legden de thuisploeg wél het vuur na aan de schenen.

Vanaf het eerste fluitsignaal werd flink strijd geleverd en de stand ging tot halverwege gelijk op. Toen wist Meerkerk uit te lopen door een prima aanval: 25-14. In eigen huis verloor Blox eerder nog met 3-1 van deze tegenstander, maar met kans op meer. Daarnaast behaalde de Boxtelse ploeg recent een mooie overwinning op nummer twee van het klassement en dat was voor de coach aanleiding om tussen de twee sets in het vertrouwen van zijn speelsters een boost te geven.

De tweede set was een betere afspiegeling van de verhoudingen. Iris Kleine groeide in het achterveld uit tot een baken van rust met haar prima gestuurde passes op de juiste snelheid naar spelverdeelster Janne Ariëns. Die kon hierdoor gevarieerde balletjes set-uppen. Hanna van Esch en Hannah Verhagen vielen op buiten prima aan terwijl ook de samenwerking tussen Ariëns en Lindy van der Heijden resulteerde in afwisselende aanvallen vanaf zowel de voor- als achterpositie. De stand ging doorlopend gelijk op en resulteerde uiteindelijk in een 26-24 setwinst voor Meerkerk.

BLOEDSTOLLEND

In de derde set was Ariëns een prima spelverdeler. Door de aanvalsdruk van Blox kregen de gastvrouwen minder kans een goede aanval op te zetten. De Boxtelse speelsters stonden na iedere pass paraat om een offensief uit te voeren. Carmen Steenbakkers en Kleine vielen uitstekend aan vanaf mid waarmee vanuit elke positie punten werden gescoord. De set ging gelijk op en werd met 20-25 gewonnen door Blox.

En dus was het erop of eronder in de vierde set. Mooie smashes werden afgewisseld met geplaatste ballen. Ariëns verruilde van positie met Van der Heijden en stond opnieuw aan te vallen op buiten. Het leidde tot het gewenste resultaat: Blox won de set met 23-25, zodat een bloedstollende vijfde set uitsluitsel moest bieden.

In die beslissende fase liep Meerkerk uit naar een voorsprong van 7-2, maar Blox kwam terug tot 10-10. Daarna werd het stuivertje wisselen, waarbij de thuisploeg iets meer geluk aan haar zijde had.