Digitaal leren determineren in ArcheoHotspot

Als je iets vindt, is het ook leuk om te weten wat het is, hoe oud het is en waar het gemaakt is. Om dat te ontdekken kun je dagelijks terecht bij de ArcheoHotspot in het Oertijdmuseum aan de Bosscheweg. Maar ook thuis kun je via de computer al heel veel dingen opzoeken en herkennen. Zaterdag 3 maart wordt daar van 10.00 tot 13.00 uur een workshop over gehouden.

Tijdens de workshop in de ArcheoHotspot worden deelnemers geattendeerd op de diverse digitale determinatie-sites. Het is dan ook raadzaam een laptop of tablet mee te nemen. Maar ook zelf gevonden historische bodemvondsten zoals pijpenkopjes, munten, loodjes, gespen en gewichten mogen worden meegebracht, stelt secretaris Christ van Eekelen namens de archeologiewerkgroep van Heemkunde Boxtel.

Elke eerste zaterdag van de maand worden in de ArcheoHotspot activiteiten georganiseerd waarmee Heemkunde Boxtel probeert de interesse voor in het verleden te vergroten. De agenda van die activieiten is te vinden op de website www.heemkundeboxtel.nl. Ook is de archeologiewerkgroep op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij kunnen hiervoor informatie inwinnen via e-mail: archeo@heemkundeboxtel.nl.

Boxtel

Lezing over Wilhelmus

De afgelopen weken klonk diverse malen het Wilhelmus op tv als er weer eens een gouden medaille was behaald tijdens de Olympische Winterspelen. En uiteraard klonken ook veel hymnes van andere landen. Hoe komen we aan zo'n volkslied en wat heeft de tekst ons te zeggen? Daarover vertelt Willem Wittenberg woensdag 7 maart vanaf 13.30 uur in het Hobbycentrum aan de Baroniestraat. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.hobbycentrumboxtel.nl of telefoonnummer (0411) 21 03 55.