Kinderen leren op speelse wijze in de natuur het belang van zorgvuldig omgaan met het milieu tijdens de uitstapjes naar Het Bewaarde Land. In Boxtel voeren die naar de Kampina. (Foto: Sander van der Torren).
Kinderen leren op speelse wijze in de natuur het belang van zorgvuldig omgaan met het milieu tijdens de uitstapjes naar Het Bewaarde Land. In Boxtel voeren die naar de Kampina. (Foto: Sander van der Torren). Foto: Sander van der Torren

Natuurproject Bewaarde Land zoekt 'wachters'

Drie heerlijke speelse, spannende maar vooral erg leerzame dagen in Het Bewaarde Land. Dat hebben veel kinderen uit Boxtel al beleefd in groep 5 van de basisschool. Met de hele klas op avontuur in de Kampina waarbij je al je zintuigen gebruikt, beestjes zoekt en in bomen klimt. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen. Ook in 2018 worden weer veel klassen uit Boxtel ontvangen. Dat lukt alleen als genoeg vrijwillige wachters worden gevonden om de kinderen te begeleiden.

Wie ervaring heeft in het begeleiden van kinderen en zijn of haar liefde voor de natuur met de jeugd wil delen, is meer dan welkom als vrijwilliger. Het Bewaarde Land is een natuurbelevingsproject van het IVN. 'Wachters' maken kinderen op speelse wijze vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen eten, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en nog veel meer.

DRIEDAAGSE OPLEIDING

Dit voorjaar zijn er weer twee opleidingen: op de vrijdagen 16, 23 en 30 maart en op de woensdagen 9, 16 en 23 mei. De opleiding bestaat uit een driedaagse training op één van de Bewaarde Landlocaties gevolgd door een stage als hulpwachter bij een ervaren wachter. Na de opleiding bepalen wachters zelf hoe vaak ze een groepje kinderen willen begeleiden.

AANMELDEN

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.hetbewaardeland.nl of door te bellen met Marion de Cocq, telefoonnummer 06-48 62 24 15.