Mitchel Vogels van RKSV Boxtel, na afloop uitgeroepen tot 'man of the match' kopt richting het doel van Acht. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

VIER DOELPUNTEN IN TWEEDE HELFT TEGEN ACHT: 2-2

Boxtel geeft voorsprong uit handen

Na een doelpuntloze eerste helft, kwam RKSV Boxtel zondag met 2-0 voor te staan in het duel met het hoger geklasseerde Acht. Desondanks kwamen de bezoekers langszij in sportpark Munsel. Daar werd de wedstrijd vanwege de vorst in de grond op kunstgras gespeeld. Als pupil van de week mocht Mats van der Hoeven de aftrap verrichten en ook zijn goaltje meepikken.

Het verschil tussen beide ploegen kwam in de eerste helft tot uiting doordat Acht tactisch en positioneel sterker was dan de gastheren. Tot kansen kwam het echter over en weer nauwelijks, mede vanwege de goede defensie van de bezoekers. Hun voorhoede daarentegen kon ondanks het overwicht geen kansrijke doorbraak forceren. Pas in de 40e minuut kwam Boxtel met de schrik vrij nadat een inzet van Acht op de paal strandde. Enkele minuten hierna kreeg Robin van de Laak het eerste geel van de wedstrijd vanwege een vermeende overtreding.

VOOR HET UITKIEZEN

Boxtel kwam na de rust beduidend beter uit de startblokken hetgeen al binnen enkele minuten tot de openingstreffer leidde. Jesse van Homelen kreeg de bal aangespeeld en schoof die meteen door naar Van de Laak. Die maakte uitstekend gebruik van zijn snelheid en had de hoek voor het uitkiezen: 1-0. Saillant detail: Van Homelen stond ruim buitenspel, maar dit werd niet opgemerkt door de overigens zeer goed vlaggende grensrechter van Acht.
Een halfuur voor het einde verruimde Boxtel haar voorsprong toen Jari Klijmij een aanval opzette en via Ramon de Laat de bal weer terug kreeg. Vervolgens kegelde hij de bal vanuit een lastige hoek tegen de touwen. De bezoekers uit Acht lieten het hoofd echter niet hangen. Kort na het tweede doelpunt wisselden beide ploegen een speler. Bij Boxtel werd Van de Laak vervangen door Daniel Mensah; in het team van Acht stond Bart van den Hurk zijn plaats af aan Max Wijgergangs voor wellicht meer aanvallende impulsen.

In de 73e minuut was het alle hens aan dek in het strafschopgebied van Boxtel. Mitchell Vogels moest zich werkelijk met doodsverachting een aantal keren voor de inzetten van Acht gooien. Even later wisten de bezoekers dan toch raak te schieten. Mensah maakte een overtreding binnen het strafschopgebied. Vanaf de stip werd de bal simpel in het Boxtelse doel geschoten en dat gaf Acht hoop. Zo'n vijf minuten vóór het eindsignaal kreeg Boxtel het deksel op de neus. Hoewel in het zestienmetergebied de bal nog enkele keren werd weggewerkt, viel de gelijkmaker.