De Omloop van Schijndel beleeft zondag 4 maart zijn vijfde editie. (Foto: Willy Lathouwers).
De Omloop van Schijndel beleeft zondag 4 maart zijn vijfde editie. (Foto: Willy Lathouwers). Foto: Willy Lathouwers

HANDBALSTERS VERLIEZEN IN BOEKEL

Koploper Habo maatje te groot voor HCB '92

De handbalsterts van HCB '92 vertrokken zondagochtend naar Boekel voor een wedstrijd tegen het derde team van Habo '95. Het vorige duel werd nipt verloren, dus de Boxtelse ploeg wist dat ze met goed spel tegenstand kon bieden. De uitdaging was echter groot doordat het team met enkele minder fitte speelsters in het veld kwam. De punten bleven dan ook in Boekel: 23-15.

Habo '95 begon voortvarend aan de wedstrijd en vormde een bedreiging voor de Boxtelse verdediging, die nog niet op scherp stond. De hoekspeelsters en de cirkelspeelster kwamen tot scoren. Ook de Boekelse middenopbouwster had een scherp en hard afstandsschot dat onhoudbaar was voor HCB-keepster Mary Swinkels.

Aanvallend kwam HCB '92 maar moeilijk in haar eigen spel. De handbalploeg scoorde in de beginfase slechts door het benutten van een vrije worp en met sprongschoten van afstand. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwam de Boxtelse vrouwen meer in beweging. Dat resulteerde in goed afgeronde aanvallen met doelpunten van Mandy van Abeelen, Janneke Eijkemans en Miranda van Engelshoven. Bij het klinken van het rustsignaal was de score 10-7 in het voordeel van Habo '95.

MOEILIJK VAT

In de tweede helft moest Eijkemans door ziekte aan de kant blijven. Daardoor had de Boxtelse ploeg nog slechts één wisselspeelster. HCB '92 moest weer even op gang komen. Hier maakte Habo '92 gretig gebruik van en scoorde enkele malen. Het spel werd fysieker en zowel Annemarie Sens en Van Engelshoven wisten de hiervoor toegekende vrije worpen goed af te ronden. Aan de thuisploeg werden twee penalty's gegeven die in het doel terechtkwamen. HCB '92 kreeg moeilijk vat op het snelle spel van Habo '95 dat net als in de eerste helft voor veel dreiging zorgde en hiermee de hoekspeelsters en cirkelloopster vrij speelde.

In de aanval wisselde de Boxtelse ploeg af met een of twee cirkelspeelsters. De bezoeksters probeerden gaatjes te vinden in de verdediging van de tegenstander. Het resulteerde in doelpunten van Van Engelshoven, Manon Foolen, Sens en Nonja Vanhout. Er werd ook enkele keren balverlies geleden en dat zorgde voor snelle tegenaanvallen van de Boekelse ploeg die hierdoor verder uitliep.

Uitslagen zondag 25 februari

Habo '95 - HCB '92 DS1        23-15

HCB '92 DS2 - Lido        10-14

Habo '95 - HCB '92 DA1        32-12

Groesbeeks Glorie - HCB '92 DC1        26-5

The Flyers - HCB'92/Zephyr HC1        20-11

Programma zaterdag 3 maart

HCB '92 E1 - De Sprint        09.05

HCB '92 DC1 - The Flyers        10.10

HCB '92/Zephyr HC1 - Novitas        11.20

Roef - HCB '92 DS2        19.30

Programma zondag 4 maart

HCB '92 DS1 - EHV        10.40

HCB '92 DA1 - MHV        09.15


RUIM 300 RENNERS IN WIELERKOERS

Omloop van Schijndel over Vlagheide en Duin

Een zes kilometer lang parkoers over de Vlagheide met de start en finish op de Madame Curieweg van bedrijventerrein Duin II. Daar wordt zondag 4 maart de vijfde editie van de Omloop van Schijndel verreden om de Grote Prijs Jozon. Verdeeld over drie wedstrijden hebben zich bij de organiserende Wielervereniging Schijndel ruim driehonderd renners ingeschreven. De toegang is gratis.

De elite/beloften vertrekken om 14.30 uur voor een koers over 120 kilometer (twintig ronden). Er verschijnen ruim 145 renners aan de start, wat ongekend is voor Nederlandse begrippen. Onder deze deelnemers zijn diverse renners uit de Nederlandse continentale ploegen. Op de startlijst staan bijvoorbeeld de namen van de winnaar van 2016 en lid van de organiseerde vereniging Robbie van Bakel, zijn teamgenoten van wielerploeg Metec-TKH Continental: Abe Celi, David Dekker, Jarno Gmelich Meijling, Lars van den Berg, Danny van der Tuuk en Thijs de Lange.

Daarnaast doen renners mee van Destil-Parkhotel Valkenburg: Twan Brusselman, Timo de Jong, Alex Molenaar, Oscar van Wijk, Jordi van Loon, de Russen Pavel Chursin en Stephan Grigroyan, de Spanjaard Guillem Garcia Sabui en Robin Blummel die eveneens lid is van de organiserende vereniging. Voorts verschijnen wielrenners van de wielerploegen Alecto, Vlasman en VolkerWessels–Merckx Team aan de meet.

OPENING NIEUWELINGEN

De wielerdag wordt geopend door tachtig nieuwelingen, die om 10.30 uur van start gaan voor hun wedstrijd over 48 kilometer (acht ronden). De organiserende vereniging brengt diverse renners aan de start met plaatselijke favorieten Bram Dahler en Tijn Louwerensen en streekrenners Stijn Hanegraaf, Jody Jochems, Tijn Kisters, Luke Leus, Tijn Leus en Max Mosmuller.

Daarna is het de beurt aan bijna honderd junioren. Zij vertrekken om 12.15 uur en leggen dertien ronden af (78 kilometer). Voor WV Schijndel zullen hier onder meer aan de start verschijnen Marco Ehlert, Youri van Esch, Marten Hanegraaf, Aleksandr Maas, Vincent Sanders, Carl Uptegrove, Mitchell Vink en plaatselijk favoriet Jarno Vorstenbosch.

FOTO BOVEN: De Omloop van Schijndel beleeft zondag 4 maart zijn vijfde editie. (Foto: Willy Lathouwers).


Schutters L'Union
komen tot winst
in eigen huis

De vijfde competitiewedstrijd over 25 meter met één pijl, vorige week in de eigen accommodatie aan de Molenwijkseweg, had een gunstig verloop voor de leden van handboogschutterij L'Union Boxtel. Het eindresultaat van 1.101 punten was goed genoeg voor de winst in de ereklasse. Concurrent Amicitia uit Schijndel stond flink gehavend door afmeldingen aan de meet en liet slechts 1.026 punten noteren.

De resultaten kwamen van Marchel Kluijtmans (230 punten), Henk Jegers (225), Adri van de Langenberg (224), Gerard van der Steen (224) en Henri van de Broek (198). Drie jeugdschutters van L'Union namen deel aan de vijfde wedstrijd, vrijdag in eigen huis. Meike van Oss liet 211 punten optekenen, terwijl Breanna Vugs en Sylvana van de Burg tot respectievelijk 188 en 183 punten kwamen. Compoundschutter Henri Troeijen kwam zondag in Eerde tijdens een inhaalwedstrijd tot 237 punten.