Afbeelding
Foto:

UIT DE KOM VOERT RANGLIJST BBB AAN

Het Groene Laken verliest aansluiting librecompetitie

Biljartclub Het Groene Laken speelde vorige week in café De Adelaar niet eens zo'n slechte wedstrijd in de negende ronde van de librecompetitie die wordt gehouden door de Boxtelse Biljart Bond. Toch verloor het team drie punten op tegenstander De Comsche Hoeve 2 en, wat erger is, acht punten op concurrent Uit de Kom.

Om te beginnen verloren Henny van Houtum en Jo Bovens van Het Groene Laken dinsdag kansloos van Jos Leijten en diens zoon Pascal. Daar veranderden de wat moeizamere overwinningen van Toon van Houtum en Mozes Schäfer later op de avond niks meer aan. Het werd 37-40.

Die zelfde dinsdag flonkerde De Amateur 1 in café 't Geveltje weer eens als vanouds tegen 't Krijtje: 43-32. Tim Driessen, Sebastiaan Verhofstad en Danny Coset wonnen allen hun partijen. Alleen Joop de Langen moest met 9-12 het onderspit delven tegen Gerard van den Biggelaar, een van de twee spelers deze competitie tot op heden alle matches met twaalf punten gewonnen hebben.

OVERSCHRIJDING

De andere speler die ook kan bogen op alleen maar maximale winstpartijen is Henk Spooren. Hij speelde vrijdagavond als kopman met zijn team Uit de Kom een uitwedstrijd tegen De Comsche Hoeve 1 en won gemakkelijk. Dat zelfde deden ook Jos Hendriks en Guus Eltink en dankzij de zege (32-45) wist Uit de Kom zijn positie aan de kop van de ranglijst behoorlijk te verstevigen. De tweekamp tussen Bennie Bakker en Toon van Weert werd wegens overschrijding van het maximale aantal van veertig beurten afgebroken; iets wat zelden voorkomt.

Na negen ronden voert Uit de Kom met 321 punten de ranglijst aan van de librecompetitie, gevolgd door De Amateur 1 (309), De Comsche Hoeve 2 (291) en 't Krijtje (291).


VAN HASTENBERG STELT TELEUR OP NK

Kaderteam sleept gelijkspel uit vuur in Wapen van Liempde

Met een uiterste en succesvolle inspanning hebben Ton Rovers en Martien van den Tillaart ervoor gezorgd dat het kaderteam van biljartclub Wapen van Liempde/RegioBank de thuiswedstrijd tegen Carambole Kassa uit Rumpt vorige week een remise opleverde.

Henry van Dijk kon het met 121 caramboles in twaalf beurten niet bolwerken en Leo van Hastenberg had een complete off-day met 42 caramboles in dertien beurten. Maar Rovers kwam als herboren aan de tafel en won op basis van een serie van 65 zijn partij van 140 caramboles in slechts zes beurten. En ook Van den Tillaart was in goeden doen met 170 caramboles in acht beurten met een hoogste serie van 76.

Uitslagen week 8

Wapen v. Liempde – Carambole        4-4

Wapen v. Liempde 1 – W. v. Eerschot        30-18

Wapen v. Liempde 3 – 't Ivoor        16-30

NK KADER 38/2

Tijdens de strijd om het Nederlands kampioenschap kader 38/2 heeft Leo van Hastenberg in de derde klasse een teleurstellende zevende plaats bereikt. Hij won twee van de zeven partijen en haalde algemeen gemiddelde van 6,45. Zijn hoogste serie was 47.


Biljartclub beleeft wisselvallige week

De Hazelaar 3 te sterk voor Boxtelse biljarters 't Ivoor

De Hazelaar 3 bleek vorige week een te lastige horde voor de Boxtelse biljarters van vereniging 't Ivoor. Zij leden een flinke nederlaag tegen een zeer sterk team uit Rosmalen. Zo hadden Don van der Wiel en Fouad Hasbani geen antwoord op het spel van hun tegenstanders. Chris Fasseur kon de eer nog redden. Het werd uiteindelijk 29-19. De overige teams van 't Ivoor beleefden een wisselvallige week: vier wedstrijden werden gewonnen, vier gingen verloren.

Zo verpulverde het tweede team libre de mannen van Het Wapen van Liempde. Peter Franken, Ad van Os en Henk van Boxmeer wonnen allemaal ruim van hun directe tegenstander waardoor het duel eindigde in Boxtels voordeel met 30-16.

Maar bij de recreanten libre liet 't Ivoor 2 de mogelijkheid liggen om de koploper te benaderen. Er werd ruim verloren van De Hazelaar 4 met 37-29. Ook het derde team werd getrakteerd op een flinke nederlaag: Oda Boys 2 was met 40-28 te sterk. Bij 't Ivoor 4 recreanten libre was het spannender, maar ook dat team ging onderuit. Leo Huijbers en Ton Rooms boekten een overwinning. Math Hendriks en Johan Verhoeven verloren beide waardoor Vlijmendorp er met de winst vandoor ging: 34-36.

De driebanders maakten daarentegen een betere indruk. 't Ivoor 5 won afgetekend. Uitblinkers waren Wim van Gils en Math Hendriks. Frits Radema sleepte de maximale score van 30 punten binnen door ook zijn partij te winnen. Team 6 zegevierde ook met 24-28 tegen Nal 8. Daarnaast won 't Ivoor 7 ten koste van De Hopbel 1, zij het op de valreep met één punt verschil: 25-26.

De eerste teams van het driebanden verloren echter allebei: aan de grote tafel won Rio Bar (25-26) en de biljarters aan de kleine tafel waren kansloos tegen De Hazelaar 4: 30-16.

Programma maandag 5 maart

R3: 't Ivoor 1 - NGTR 4        13.00

R5: De Piepers 4 - 't Ivoor 7        13.00

A: Ammerzoden 1 - 't Ivoor 1        19.30

Programma dinsdag 6 maart

R3: Nal 1 - 't Ivoor 4        13.00

R5: De Hopbel 1 - 't Ivoor 5        13.00

C1: 't Ivoor 1 - De Kruiskamp 1        19.30

B1: 't Ivoor 1 - 't Trefpunt Cafe 1        20.00

Programma woensdag 7 maart

R3: De Meeuwen 2 - 't Ivoor 3        13.00

C2: De Straat 2 - 't Ivoor 2        20.00

Programma donderdag 8 maart

R5: Pas Buiten 1 - 't Ivoor 6        13.00

C2: D`n Hoek 1 - 't Ivoor 3 20.00