Boekenweek-lezing: 'Mens is bedreiging voor de natuur'

De natuur wordt bedreigd door de mens. De transitie naar een duurzame samenleving met oog voor de natuur vergt een groene economie. Dat stelt David Andreae tijdens een lezing die hij in het kader van de Boekenweek dinsdag 13 maart vanaf 13.30 uur verzorgt in de bibliotheek aan de Burgakker 4 in Boxtel.

Andreae onderzoekt de overeenkomsten tussen de wereldbeelden van de wetenschap, de filosofie en het spirituele. Met als voornaamste doel de verstoorde relatie tussen de mens en de omgeving te verbeteren. Hij biedt een kapstok aan om verschillende aspecten te onderscheiden binnen het spirituele. Deze inzichten hebben consequenties voor onze ethiek, en kunnen leiden tot duurzamer handelen ten opzichte van de Aarde.

In zijn woonplaats Boxtel is Andreae actief voor de transitie naar duurzaamheid door bijvoorbeeld Repair Cafés te houen en door vergroening, onder andere op de basisscholen. Hij regisseerde drie films die te zien zijn op YouTube: 'Een nieuw verhaal voor de Aarde', 'Het nieuwe natuurbeeld' (een interview met filosoof Koo van der Wal) en de benoeming van Mark Buijs tot 'klimaatburgemeester' van Boxtel.