Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Tiny House Boxtel naar De Tijvert

Het wooninitiatief Tiny House Boxtel komt aan het einde van De Tijvert naast het daar gelegen moestuintje te liggen. Dat plan legt wethouder Peter van de Wiel binnen zes weken voor aan de gemeenteraad van Boxtel. De drie miniwoningen staan daar voor een periode van vijf jaar. Daarna verhuizen ze naar een permanente locatie. De bestemmingsplanprocedure is van start.

De regeling zal alleen gelden voor de drie Tiny Houses die momenteel gebouwd worden door initiatiefnemers Carolien Verhagen, Thomas van Gerven en Sanderijn Wingens. Wethouder Van de Wiel: ,,We doen dit op basis van een tijdelijke afwijking van het bestemmingsplan. Dat kan voor vijf jaar waarna we een permanente plek hebben voor de woningen."

Het woonexperiment wint aan populariteit in Nederland en sluit volgens de wethouder aan op twee belangrijke pijlers van de gemeente: ,,Aan de ene kant is er meer aandacht nodig voor kleine huishoudens. Maar het valt natuurlijk ook onder de noemer duurzaamheid."

De toekomstige bewoners zitten straks niet aangesloten op leidingen, elektriciteit en gas. De kleine huisjes zijn zelfvoorzienend. Ze kunnen ergens worden neergezet en ook weer eenvoudig op een trailer geplaatst worden bij een eventuele verhuizing. De miniwoningen zijn doorgaans zo'n 25 tot 50 vierkante meter groot. (Foto: Peter de Koning).

Op pagina 2: Tiny House aan de Dommel: 'Gave plek, toch?'.