Thema-avond over het buitengebied

In de verkiezingsperiode organiseert politieke partij Combinatie95 diverse activiteiten. Zo staan donderdag 1 maart vanaf 20.00 uur innovatieve activiteiten in het buitengebied van Boxtel centraal tijdens een thema-avond in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde.

David Hendrich spreekt tijdens de avond over grootschalige hopteelt. In deze streek werd honderden jaren hop geteeld. Dat was noodzakelijk voor de productie van bier. Deze teelt is verdwenen terwijl de behoefte aan hop tegenwoordig groot is vanwege de opkomende grotere en kleinere brouwerijen. Boxtelaar Geert van der Veer is ook te gast en vertelt over het geheim en succes van de Herenboeren, een manier om samen duurzaam voedsel te produceren.

Peter van de Wiel, de huidige Combinatie95-wethouder, geeft zijn visie op innovatieve activiteiten in het Boxtels buitengebied en op welke manier zij belangrijke waarden kunnen versterken. Na de presentaties wordt onder leiding van gemeenteraadslid Katelijne van Thiel een discussie gehouden over innovatieve activiteiten.

Na afloop van de thema-avond laat De Bierkamer uit Boxtel proeven wat er met de huidige hop uit Het Groene Woud zoal gebrouwen kan worden.