Peter van de Wiel van Combinatie95 en Mariëlle van Alphen-Habraken plakken hun posters op de ramen van de publiekshal in het gemeentehuis van Boxtel. (Foto: Peter de Koning).
Peter van de Wiel van Combinatie95 en Mariëlle van Alphen-Habraken plakken hun posters op de ramen van de publiekshal in het gemeentehuis van Boxtel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

AFTRAP VAN CAMPAGNES GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Partijen plakken politieke posters

RENS VAN DEN ELSEN

De politieke campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen barsten nu écht los. Dinsdagavond werden voorafgaand aan de raadsvergadering bij wijze van startschot, alle partijposters opgehangen in het Boxtelse gemeentehuis. Burgemeester Mark Buijs gaf daarbij de voorzet en plakte het 'Boxtel Kiest'-affiche op het raam in de publiekshal. ,,Burgers maken zo bij binnenkomst meteen kennis met de partijen."

,,Nu we alle ramen gaan dichtplakken met posters zijn we wel wat minder transparant. Maar het is voor een goede zaak", grapte Buijs nog even. Het typeerde de onderlinge sfeer tussen de partijen. De burgemeester haalde dat in zijn openingswoord nog even aan: ,,De afgelopen vier jaar hebben we goed samen kunnen werken, laten we dat nóg eens een periode doen."

Alle partijen waren aanwezig bij het moment, maar niet allemaal hadden ze een poster klaar. INBox-lijsttrekker Herman van Wanrooij gaf aan met 36 verschillende posters bezig te zijn en dat die nog niet klaar zijn. D66 was de enige zonder gezicht van lijsttrekker Jos Hegeman op het affiche. ,,Dit valt nu tenminste wel op tussen al die koppen."

Woensdag werd ook de verkiezingsvlag nog gehesen voor het gemeentehuis. Dit kon vanwege de uitvaart van oud-premier Ruud Lubbers niet op dinsdag; toen hing de Nederlandse driekleur halfstok.