VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2021

Balans: 'handen uit mouwen voor een betere gemeente'

Onder het motto 'Duidelijk, Daadkrachtig, Toekomstgericht' gaat Balans de gemeenteraadsverkiezingen in. Lijsttrekker is Mariëlle van Alphen. De kandidatenlijst bevat 25 personen die volgens Van Alphen 'allemaal gedreven zijn én de handen uit de mouwen willen steken voor een beter Boxtel, Liempde en Lennisheuvel'.

Niet met zand in de mond praten, aanpakken en kijken naar het effect op de lange termijn: Balans stelt in het verkiezingsprogramma dat burgers hier baat bij hebben. ,,We hebben helaas gezien dat de vaart die er in 2010-2014 ingebracht is in een aantal cruciale dossiers voor onze gemeente, weer weggevloeid is. Vele dossiers zijn niet verder gekomen, met als meest schrijnende voorbeeld de niet gerealiseerde noodzakelijke woningen", aldus de partij. In haar programma is dan ook opgenomen dat het dreigend tekort aan betaalbare woningen snel aangepakt worden op de uitbreidingslocaties Selissen, Lennisheuvel-Zuid en het Liempdse perceel Roderweg-Hamsestraat.

Plezierig wonen hoort daarbij, volgens Balans. De partij pleit dan ook voor veiligheid door 'blauw op straat', cameratoezicht en nieuwe technieken. En daar hoort volgens Balans óók een autotunnel bij op de plek van de dubbele overweg in de Tongersestraat. ,,Die voorkomt nóg langere aanrijtijden van de hulpdiensten." Volgens de partij is zo'n tunnel ook nodig om bereikbaar te blijven, inclusief een complete rondweg met een aansluiting op de A2 in Boxtel-Noord en een oostelijke parallelweg. ,,Boxtel blijft zo één gemeente en overlast wordt niet verplaatst naar de woonwijken."

SAMEN

Een ruimhartiger Wmo- en mantelzorgbeleid, ondersteuning van ondernemers, aantrekken van start-ups en hightech-bedrijven, verfraaiing van Ladonk en Daasdonk, een modern gemeentebestuur dat de burger betrekt bij de besluitvorming en uitvoering van plannen, geen 'prestigeprojecten' als Binnendommeltjes of biomassaplein, niet energieneutraal in 2040, maar 2050: Balans stelt 'een duidelijke visie te hebben voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel'. ,,We zijn bereid om daadkrachtig samen met onze burgers de handen uit de mouwen te steken, om ook echt het verschil te maken. Waarom moeilijk doen als het ook samen kan."