VROUWENPLOEG WINT TWEEMAAL IN TWEE DAGEN

Blox zet grote stap naar lijfsbehoud

Voor de mannenploeg van volleybalclub Blox stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Het duel met Hajraa HS 6 uit Eindhoven in sportcomplex De Braken moest gewonnen worden om uit de degradatiezone te blijven. Dat lukte; Blox won met 3-1. Ook de vrouwenploeg boekte succes en won liefst twee duels.

Teun Verhagen was ziek en Simon Smeulder jr. geblesseerd, waardoor de mannenploeg van Blox gehavend begon. De eerste set verliep dan ook moeizaam. De mid aanval kwam er niet doorheen en de passing liep slecht waardoor Hajraa uitliep. Buitenspelers Fabian Robroek en Elmer Brockotter van Blox waren echter wél lekker op dreef en mede daardoor won de ploeg op het nippertje de eerste set: 25-23. In plaats van deze lijn door te trekken, startten de heren moeizaam aan de tweede set en werden de sterke aanvallers niet gevonden. Hierdoor trok Hajraa met 20-25 aan het langste eind.

De Boxtelse volleyballers bleven kalm, wetend hoe goed ze kunnen spelen als de pass naar wens loopt. En die ging goed de derde set. De ene na de andere bal kwam perfect bij de spelverdeler aan, die daardoor kon variëren met zijn set-ups. De tegenstander had niets in te brengen en Blox won de derde set overtuigend met 25-12.

De laatste set startte Blox ijzersterk. Naarmate de set vorderde, werd de ploeg echter nonchalant. Nadat iedereen er een tandje bijzette, werd er winnend afgesloten met 25-18.

Met nog vier wedstrijden op het programma staat Blox er goed voor om in de tweede klasse te blijven. Desondanks moeten er nog wel punten gepakt worden om 100 procent zeker te zijn van lijfsbehoud. De volgende wedstrijd is op 8 maart. Zaterdag 17 maart spelen de mannen hun eerstvolgende thuiswedstrijd in De Braken om 15.00 uur.

OP STOOM

Voor de vrouwenploeg van Blox stonden er twee duels op het programma. Donderdag namen de volleybalsters het op tegen Atak '55. Waar de ploeg de vorige wedstrijd op het nippertje won (3-2), ging het in deze ontmoeting beduidend beter. Na drie sets was de tussenstand 2-1 in het voordeel van Blox. In de vierde set zorgden de Boxtelse volleybalsters voor een hoge servicedruk en fraaie aanvallen, waardoor Atak '55 met 25-19 opzij werd gezet.

Blox stond na deze overwinning vaster op de vierde plaats met een goed uitzicht op de plek daarboven. Zaterdag vond een thuisduel met WHV uit Asperen plaats. Blox liep in het begin snel uit door een hoge service- en aanvalsdruk. WHV kwam daardoor niet aan aanvallen toe en de Boxtelse volleybalsters sloten de eerste set winnend af: 25-21.

In de tweede set kwam de thuisploeg echt op stoom. Heidi van Pinxteren en Carmen Steenbakkers wisten elkaar blindelings te vinden. Dat resulteerde in enkele fraaie omloopballen met harde scherpe smashes. Ook op andere vlakken hadden de Boxtelse volleybalsters alles onder controle. De set-ups van dia Lisette van Leeuwen liepen prima, Hanna van Esch sloeg de ballen hard en scherp naar beneden en Linda Sandbergen vond telkens de gaten in de verdediging van WHV. Blox liep hierdoor uit naar setwinst: 25-10.

De derde set leek WHV meer in haar spel te komen. Met snelheid in de verdediging en de betere passing bood de tegenstander meer weerstand. Er volgden fraaie rally's met dito aanvallen. Blox bleef echter haar eigen spel spelen en haalde de set binnen met 25-19.

In de vierde set werd de draad van de tweede fase opgepakt. De passing was op orde en er werd met durf aangevallen, vanaf elke positie en op allerlei manieren: omloopballen, drie-meteraanvallen, snelle aanvallen op buiten en mid en geplaatste ballen. Alles passeerde de revue. Dit resulteerde uiteindelijk in een 25-14 winst in de laatste set.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 24 februari tegen de nummer drie van de ranglijst. Dat belooft een spannend duel te worden voor de vrouwenploeg van Blox.

FOTO BOVEN: Blox-speler Fabian Robroek vecht om de bal met een volleyballer van Hajraa. De Boxtelse volleybalploeg won met 3-1 in sets van de tegenstander uit Eindhoven. (Foto: Hans Verberk).

Lezing Kampina

Frans Kapteijns, die tientallen jaren actief was als boswachter bij Natuurmonumenten, verzorgt maandag 26 februari om 19.30 uur een lezing in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde. Hij spreekt die avond over de natuurontwikkeling in Het Groene Woud. De toegang is gratis.

Rommelmarkt De Rots

De tweedehandsspullen van de een, kunnen de schatten zijn voor de ander. In Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat 7 vindt zaterdag 3 maart weer een rommelmarkt plaats tussen 13.00 en 16.00 uur. Toegang is gratis, een tafel huren kan voor 4 euro. Reserveren kan via telefoonnummers (0411) 60 10 36 of 06-22 77 17 72 of via e-mail: kuijlen_wim@hotmail.com.