Afbeelding
Foto:

WERKZAAMHEDEN AAN DE WINKEL GAAN MAANDAG 26 FEBRUARI VAN START

Albert Heijn in Boxtel wordt extra large

LINDA VAN DE WIEL

,,We gaan verbouwen en pakken het groots aan." Supermarkteigenaar Ronald de Jong (43), sinds elf jaar franchisenemer van Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat in het Boxtelse centrum is erg enthousiast over de op handen zijnde rigoureuze modernisering. Maandag 26 februari gaan de werkzaamheden van start. ,,Het wordt echt heel mooi."

Het inmiddels door de gemeente vergunde ontwerp is gemaakt door Traanberg Partners. Het projectmanagement wordt namens de pandeigenaar, de Hoge Dennen uit Laren, uitgevoerd door M to build uit Geldermalsen.
De Jong vertelt: ,,De voorkant van het pand krijgt een compleet nieuwe gevel en een hoogwaardige entree. De binnenplaats aan de achterzijde wordt bebouwd en bij de winkel getrokken. Het parkeerterrein krijgt daarnaast ook een flinke metamorfose. Er komen op de parkeerplekken zwarte klinkers te liggen. De rest van het terrein, de zogenaamde rijroutes, wordt helemaal geasfalteerd. Het wordt heel netjes."

MEER RUIMTE

Naast een flinke uitbreiding van het winkeloppervlak, een moderne voorgevel met een industriële look én een strak aangelegd parkeerterrein, heeft De Jong nog meer plannen. ,,Ook het interieur van de winkel wordt samen met MVRO uit Geldermalsen aangepakt. We willen een warm industriële uitstraling hebben, met onder meer laaghangende lampen vanaf het plafond. Ook gaan drogisterij Etos en drankspeciaalzaak Gall & Gall, die nu al bij ons in het gebouw zitten, inpandig verhuizen. Zij krijgen een andere plek met meer ruimte. Al met al wordt het een winkel die vernieuwend is, maar wel past in Boxtel."

SMAAKMAKERS

De binnen- en buitenkant én het parkeerterrein van de supermarkt die De Jong graag 'De Albert Heijn XL van Boxtel' noemt, worden dus flink op de schop genomen. Maar de supermarktondernemer gaat ook het assortiment uitbreiden. ,,Ik wil nog niet alles verklappen, maar we gaan aanzienlijk meer doen met kruiden en smaakmakers. En met verse, goede en gezonde producten. Daar ligt volgens het team en mij de toekomst. En we gaan kant en klare tapas aanbieden en aanzienlijk meer vleesvervangers verkopen", lacht een enthousiaste De Jong. ,,Maar de rest houd ik nog even geheim…"

De kracht van Albert Heijn Boxtel ligt volgens de supermarktondernemer dan ook in het volgen van de trends binnen de voedingsindustrie. ,,Want je bent wat je eet. Maar we ontwikkelen ook zelf producten. En daarnaast staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. Wij kennen onze klanten en zij kennen ons."

OVERLAST

De werkzaamheden gaan binnenkort van start. De eerste stap zal de uitbreiding van het winkeloppervlak zijn. Later vinden de werkzaamheden aan de entree plaats. De renovatie van het parkeerterrein wordt gefaseerd uitgevoerd waardoor een deel van de parkeerplaatsen tijdens de werkzaamheden niet gebruikt kan worden.

Toch denkt De Jong dat er weinig sprake zal zijn van overlast. ,,De verbouwing gaat na verwachting ongeveer vier maanden duren. Medio juni hopen we onze heropening te houden. De eerste twee maanden gaan de klanten waarschijnlijk niet eens merken dat er verbouwd wordt. De uitbreiding aan de achterkant is niet zichtbaar en de winkel blijft tijdens de gehele verbouwing open."

Hij vervolgt: ,,Natuurlijk zien de klanten het wanneer de entree verbouwd wordt, dat is logisch. Maar geloof me, het is de moeite waard. Ik nodig iedereen dan ook uit zich te laten verrassen en te komen kijken als alles klaar is."

RESULTAAT

Ambitieuze plannen dus, waarbij De Jong en zijn team hun klanten graag meenemen. ,,Veel mensen kennen onze filmpjes die voor veel bekendheid hebben gezorgd. Ook tijdens de verbouwing houden we onze klanten graag op de hoogte met ludieke, zelfbedachte én zelfgemaakte filmpjes. Op deze manier willen we ze meenemen op onze reis richting de heropening. Ik kan niet wachten tot het moment dat alles klaar is. Ik weet zeker dat onze klanten heel tevreden zullen zijn met het resultaat."

FOTO BOVEN: Een impressie van hoe de voorgevel van de Albert Heijn Boxtel er uit moet gaan zien over vier maanden. (Ontwerp: Albert Heijn).