Afbeelding
Foto: Els Zweerink

MARTIJN KONING TREEDT 2 MAART OP

Cabaretier voelt zich 'koning te rijk' in Podium

Een combinatie van rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid: dat is 'Koning te rijk' van cabaretier Martijn Koning. De cabaretier staat vrijdag 2 maart om 20.15 uur in Podium Boxtel.

Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water: meer heeft hij niet nodig. Razendsnel manoeuvreert de cabaretier door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd geestig en bovenop de actualiteit. Een rode lijn is in zijn show niet te ontdekken, zeker niet omdat hij iedere avond iets anders doet en vertelt.

De cabaretier is al meer dan tien jaar actief op podia, daarnaast mag hij zich ook stand-upcomedian, columnist en tekstschrijver noemen. In 2004 vertelt Koning, met name uit verveling, verhalen en grappen op een podium in Amsterdam. Na dit optreden weet hij in korte tijd naam te maken en staat hij onder meer op de Uitmarkt en festival Lowlands. Daarnaast schrijft hij teksten voor programma's als Dit Was Het Nieuws en heeft hij wekelijks een column in het radioprogramma Spijkers met koppen. Zijn eerste soloprogramma heet 'De maand van Martijn', daarna stond hij in het theater met Sint & Nieuw, een Sinterklaasconference. Na 'Koning Chaos' en 'Koning van de Lach' is er nu dan 'Koning te Rijk'.

Kaarten voor de voorstelling kosten 18 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl of bij de fysieke verkooppunten: Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), supermarkt Jumbo (Oosterhof) en drogisterij Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde). (Foto: Els Zweerink).


VerhaalTijd in Boxtelse bibliotheek

Ontmoeting, ontspanning en verhalen delen: daar draait het om bij VerhaalTijd, een nieuwe activiteit voor volwassenen in de Boxtelse bibliotheek aan de Burgakker. Mensen kunnen daar onder het genot van een kop koffie komen luisteren naar een verhaal.

VerhaalTijd is een vervolg op een succesvolle voorleeslunch die vorig jaar in oktober werd gehouden. Samen naar een verhaal luisteren levert plezier, nieuwe ontmoetingen en ervaringen op, zo stelt de Bibliotheek 's-Hertogenbosch, de organisatie waaronder de Boxtelse vestiging valt. Vanaf vrijdag 2 maart kunnen mensen iedere eerste vrijdag van de maand tussen 11.00 en 12.00 uur in de Boxtelse bieb terecht voor VerhaalTijd. Ook in Vught, Sint-Michielsgestel, Berlicum en Rosmalen wordt deze activiteit georganiseerd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer (073) 680 29 00. Toegang tot VerhaalTijd is gratis.