DOOR JONGEREN COMBINATIE95

College Tour 2.0 met inspirerende Boxtelaren

De jongerenafdeling van Combinatie95 houdt woensdag 7 maart de College Tour 2.0 in het pand van Magic FX aan de Schouwrooij in Boxtel. In deze spin-off van het gelijknamige televisieprogramma van de NPO worden bekende Boxtelaren aan de tand gevoeld.

Tophockeyer Jeroen Delmee, zangeres Dianne van Giersbergen en Bram Veroude, eigenaar van special effects-bedrijf Magic FX, betreden deze avond het podium.
Het programma College Tour is oorspronkelijk gebaseerd op zogenaamde town hall meetings, die tijdens Amerikaanse verkiezingen worden georganiseerd om politici met hun kiezers te laten praten. Ook de jongerentak van Combinatie95 raakte geïnspireerd door het concept en bedacht een Boxtelse variant.

De avond vindt plaats in het pand van Magic FX op het bedrijventerrein en is voor iedereen toegankelijk. Op een interactieve manier worden er vragen gesteld aan de Bekende Boxtelaren.

BIJ MAGIC FX

Het programma begint om 20.00 uur met een welkomstwoord van gastheer Joep Schalkx. De avond duurt tot 21.30 uur, waarna er nog de mogelijkheid bestaat tot napraten.

De avond wordt gehouden in navolging van de thema-avond over 'Tiny Houses' in september 2017 en activiteiten rondom 'Wonen', 'Veiligheid' en 'Data'.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Combinatie95-jongeren.


Fix up Your Life helpt jongeren in schuldsituaties

Jongeren tussen 18 en 27 jaar die in de schulden zitten, graag overzicht willen krijgen over hun financiële situatie én de regie over hun leven willen herpakken, kunnen zich aanmelden voor 'Fix Up Your Life'. Dit programma van welzijnsorganisatie ContourdeTwern gaat op woensdag 21 maart weer van start.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten. De groep wordt bewust klein gehouden, zodat er voor iedereen genoeg aandacht kan zijn. Tijdens Fix Up Your Life wordt stilgestaan bij onderwerpen als post ordenen, keuzes maken, budget, uitgaven en administratie. De trainingen zijn op 21 en 28 maart en 4 en 11 april. Neem voor meer informatie contact op met jongerenwerker Meike Schreurs via 06-14 76 50 65 of e-mail: meikeschreurs@contourdetwern.nl.

Kort Nieuws

Alzheimer Café

Alzheimer Cafe regio 't Groene Woud houdt maandag 26 februari een avond over gezond slapen. Thema's als slaapritme en leren ontspannen komen aan bod. De avond vindt plaats in restaurant De Nachtegaal aan de Boxtelseweg bij Schijndel. Het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.