Afbeelding
Foto: Carry Dirkx

TROUWE KLANT JAN VAN GRINSVEN UIT ESCH ONTVANGT JAARKAART

Buurtbus trekt half miljoen reizigers

CARRY DIRKX

Daar kwam hij aanrijden, vrijdagochtend op het Marktplein in Esch, de rood-witte buurtbus. De bekende lijn 203, maar deze keer stond bovenop de voorruit met grote witte letters '500.000 passagiers'. Er werd namelijk ter plekke gevierd dat de buurtbus een half miljoen mensen heeft vervoerd. Voor de 500.000e reiziger, trouwe klant Jan van Grinsven (86) uit Esch, was er een bos bloemen en een buurtbusjaarkaart.

Van Grinsven stond nietsvermoedend te wachten bij de halte, ondanks de aanwezigheid van het bestuur van de buurtbusvereniging Esch. De inwoner van Esch stapte dan ook gewoon in de bus, zoals hij dat gemiddeld twee keer in de week doet. Tiny van Houtum, voorzitter van de buurtbusvereniging, haalde hem er weer uit voor een kort feestelijk moment. Uit handen van Jacques van Vugt van busmaatschappij Arriva - waar de buurtbus onder valt - kreeg Van Grinsven een buurtbusjaarkaart en een bos bloemen. ,,Leuk!", reageerde Van Grinsven. Hij gaat graag met de buurtbus, voornamelijk om boodschappen te doen in Boxtel. ,,Ik mis alleen een bushokje, om droog te staan als het regent", zegt hij.

Tevredenheid was er ook bij het bestuur van de Essche buurtbusvereniging en Arriva. Lijn 203 draait al jaren uitstekend en vervoert veel passagiers. De bus draait op vrijwilligers; dat geldt voor de chauffeurs en het bestuur. Toen in 1992 de 'grote bus' uit Esch verdween, werd de buurtbus opgericht. Vanaf 2003 rijdt lijn 203 ook via Liempde. Daar is een eigen buurtbusvereniging. ,,Samen met Liempde zitten we zelfs op 800.000 passagiers voor lijn 203. De 1.000.000ste reiziger vieren we samen", beloofde Van Houtum.

FOTO ONDER: Jan van Grinsven (links) is de 500.000ste passagier van de buurtbus Esch. Jacques van Vugt van Arriva overhandigde hem vrijdag een bos bloemen, daarnaast ontving hij een buurtbusjaarkaart. (Foto: Carry Dirkx).