MUNSELPLOEG KOMT NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

RKSV Boxtel verslikt zich in De Mortel

De voetballers van RKSV Boxtel reisden zondag af naar De Mortel voor een duel met MVC. De Munselploeg kwam tegen de laaggeklasseerde tegenstander niet verder dan 1-1.

Vanaf de aftrap werd al snel duidelijk dat de opponent uit De Mortel het hoofdzakelijk moest hebben van fysiek spel in plaats van mooi voetbal. Boxtel heeft al vaker laten zien dat ze het tegen deze ploegen zwaarder heeft dan tegen teams die wat meer voetbal op de mat leggen. Het duurde tot de achtste minuut voordat MVC de eerste fatsoenlijke aanval op touw zette, maar die draaide op niets uit.

Het spel ging over en weer met diverse overtredingen. Pas in de 23e minuut viel het eerste doelpunt uit een van de charges. Een vrije trap van MVC kwam op het hoofd van de spits, die de bal zo vrij als een vogeltje in de linkerhoek kopte. Tegen de verhoudingen in stond de 1-0 op het scorebord.

BALVERLIES

Voor de neutrale toeschouwer viel er in de eerste helft weinig te genieten met veel balverlies aan beide kanten. Tekenend voor het eerste gedeelte was dat de enige doelpoging voor Boxtel pas in de 41e minuut kwam, door Jesse van Homelen. Op slag van rust was er nog een gele kaart voor een speler van MVC wegens natrappen.

GELIJKMAKER

De verwachting was dat Boxtel na de thee wat meer gedreven uit de kleedkamer zou komen. Dit kwam in de eerste tien minuten echter nog niet tot uiting. In de 55e minuut maakte de MVC-keeper een foutje. De bal kwam bij Robin van de Laak maar hij schoot de bal over het doel. In de 59e minuut incasseerde opnieuw een speler van MVC geel.

Gerben van Boxtel werd vervangen door Jari Klijmij, terwijl Van de Laak het veld moet ruimen voor Robin Groenendaal. Amper een minuut in het veld stuurde Groenendaal Daniel Mensah langs de zijlijn weg. Die wist via een scrimmage Van Homelen te bereiken. Hij zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

Boxtel kreeg weer hoop en gooide alles op de aanval. In de 81e minuut was er een vrije trap en kwam de bal bij de tweede paal bij Mitchell Vogels die hem koppend teruglegde. Rick van Hamond probeerde het vervolgens met een omhaal, maar de bal ging voorlangs. In de slotfase kreeg Van Homelen nog een behoorlijke kans, maar zijn inzet ging naast.

CURIEUS MOMENT

In de blessuretijd was er nog een wat curieus moment toen keeper Tommy Verhagen de weggelopen Van Homelen op maat bediende. Hij had vrij doorgang naar het doel van MVC maar de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.

Zondag 25 februari speelt Boxtel een thuiswedstrijd. Tegenstander is Acht uit Eindhoven.