BLADELLA TE STERK VOOR LIEMPDENAREN

DVG verliest duel na sportief kaartenfestijn

DVG leed zondag een nipt verlies in Bladel tegen Bladella: het werd 2-1 voor de nummer twee van de competitie. Na afloop van de wedstrijd echter ging het meer over het optreden van de man in het zwart. Een sportieve wedstrijd afsluiten met liefst negen gele kaarten, wat aan beide zijden leidde tot een rode prent, leverde veel ongeloof op.

Voorafgaand aan het duel ging het al over de uitslagen van de ploeg uit Liempde: wedstrijden worden gewonnen of verloren. Het laatste gelijke spel van DVG dateert van 8 mei 2016. Het werd ditmaal een verliespartij voor de de Liempdenaren.

Na een aftastend begin van beide ploegen werd de eerste aanval van DVG meteen omgezet in een doelpunt. In die eerste aanvalsdrift werd Bas van Houtum onreglementair onderuitgehaald binnen het zestienmetergebied. Een penalty, besloot de leidsman. Daan Voets laat dit soort kansen nooit liggen, ook tijdens deze wedstrijd niet: onberispelijk schoot hij de bal voorbij de kansloze keeper.

Kort daarna volgde een grote mogelijkheid voor de thuisploeg, maar de inzet ging voorlangs. De ploeg uit Liempde counterde op haar beurt naar het doel van Bladella, maar Bart de Windt speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de keeper de bal eenvoudig kon oprapen.

Doelman Mark Faes werd in de 31e minuut 'betrapt' op tijdrekken door de bal langer dan zes seconden vast te houden. De toegekende indirecte vrije trap die vervolgens werd genomen, ging over iedereen heen. In de periode tot aan de rust kreeg Bladella diverse kleine én grote gelegenheden om op gelijke hoogte te komen. Zo kwam een Bladelse aanvaller alleen voor keeper Faes, maar kon de sluitpost de bal nog net aanraken waarna de lat redding bracht. Dat de thuisploeg moeilijk scoort, was te merken. Maar bij DVG klaagde niemand daarover.

10 TEGEN 10

Kort na rust was er wederom handelend optreden van Faes nodig. Eerst kwam hij buiten zijn doelgebied om de bal met zijn hoofd te verwerken en kort daarna plukte hij een schot uit de korte hoek.

De uitploeg kwam meer en meer onder druk te staan en een doelpunt van Bladella bleef dan ook niet lang uit. In de 52e minuut werd hoog ingebrachte vrije trap door de DVG-doelman en al zijn verde-

digers gemist waardoor deze in de lange hoek binnenviel: 1-1.

DVG kwam kort daarna met een man meer te staan nadat de leidsman de zoveelste kaart trok en een speler van Bladella het veld moest verlaten. Maar dat duurde nog geen vier minuten, want ook een Liempdse voetballer moest van het veld. Met tien tegen tien bleek het Bladella alsnog de meeste kansen te creëren. Vanuit een hoekschop werd uiteindelijk de 2-1 binnen gekopt.

In de blessuretijd had Luuk van de Ven nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet belandde naast het doel. Het record van gelijke spelen sneuvelde hierdoor bijna, maar hield dus stand. Zondag 25 februari spelen de rood/gelen om 14.30 uur weer in sportpark De Roode Bleek tegen Reusel Sport. Wie weet valt het dubbeltje dan weer de andere kant op.

FOTO BOVEN: Bas van Houtum werd getackeld in het zestienmetergebied van Bladella. Vlak daarna schoot Daan Voets de pingel onberispelijk tegen de touwen. (Foto: Toon van Ruremonde).

Rugbyteams van de Ducks komen weer in actie

Bijna alle teams van rugbyclub Ducks komen zaterdag 24 en zondag 25 februari weer in actie.

Het is de vraag of de vorst een spelbreker zal zijn. De mannen van combinatieteam Ducks Brabarians staan dit weekeinde zeker op het veld. Zij spelen op zondag namelijk in 's-Hertogenbosch op kunstgras waar ook op gerugbyd kan worden als het vriest. TBM, de jongste leeftijdscategorie met spelers van 5 tot en met 12 jaar, gaat naar Roosendaal voor een toernooi bij de plaatselijke rugbyvereniging. De junioren reizen naar het westen van Brabant om tegen de Bredase rugbyclub te spelen. De colts gaan naar Arnhem toe om te rugbyen tegen Gelre.

TBM: toernooi RCC Roosendaal        10.00

Jun.: Breda RC -Ducks        12.00

Colts:Gelre Arnhem - Ducks        13.00

Sen.: Ducks Brabarians - Tilburg/Eindh.        12.30