Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

INSCHRIJVING TOERNOOI START ROND PASEN

Beach Break verhuist weer: naar Langspier

LINDA VAN DE WIEL

Beach Break, het inmiddels overbekende beachvolleybaltoernooi dat georganiseerd wordt door onder meer Jip van Krieken, beleeft komende zomer haar negende editie. Het evenement vindt 29 en 30 juni én 1 juli niet plaats op het parkeerterrein van eetcafé De Oude Ketting aan de Bosscheweg in Boxtel, zoals de bedoeling was. De gemeente gaf geen vergunning af voor deze locatie. Een nieuwe plek is gevonden bij recreatieplas De Langspier aan de Molenwijkseweg.

Kartrekker en Boxtelaar Van Krieken die de Dijkhuizen Beach Break en het MSB Beachvolleybal Toernooi samen met kroegbaas William van Dinther, Piet van de Nostrum en Niels van Helvoort organiseert, weet niet precies waarom geen nieuwe vergunning is toegekend voor een tweede editie bij de horecaonderneming. ,,Er wordt altijd een vergunning voor een jaar afgegeven. Dat is bekend. Maar waarom De Oude Ketting na een jaar weer ongeschikt blijkt, weet ik niet. Ik vind dat vreemd", aldus Van Krieken. Hij vervolgt: ,,De politie was positief, net als de vele bezoekers en wij als organisatie. De signalen die de gemeente kreeg, waren ook positief. Ik weet dat een aantal mensen bezwaar heeft gemaakt, al weet ik niet op welke grond. Ik weet ook dat de gemeente geen evenemententerrein van De Oude Ketting wil maken."

NON PROFIT

Hoe het precies zit, is dus onduidelijk voor Van Krieken. Hij baalt ook van weer een verhuizing. ,,Het is net als het kopen van een huis. Na één of maximaal twee keer verhuizen, ben je er wel klaar mee. En ik vind het jammer, we hadden een perfecte groeilocatie", vertelt hij. Maar enthousiast over de nieuwe locatie is hij ook. ,,In de commotie die ontstond toen wij vorig jaar van de Markt naar de Bosscheweg gingen verhuizen, werd de naam John Brusselers genoemd. Hij is uitbater van recreatieplas De Langspier. Het lastige van een externe locatie – William van Dinther zit in de organisatie van Beach Break – is dat zij eigen drank willen serveren," legt Van Krieken uit.
Het toernooi moet het hebben van sponsors en heeft elke cent nodig. Ook wordt winst gemaakt met de verkoop van drank. Van Krieken: ,,We willen een gratis toegankelijk evenement zijn. En alles moet betaald worden. Denk aan goede voorzieningen voor teams, een podium én goede artiesten."

VOORDELEN

Toch stond De Langspier al op de wensenlijst van Van Krieken. ,,Niet per se voor Beach Break, maar het is de perfecte plek voor een evenement. Het was er alleen nog niet van gekomen." En toen bleek dat de gemeente wilde meewerken aan het mogelijk maken van het evenement op deze locatie, is Van Krieken met uitbater Brusselers om tafel gegaan. ,,John stond er positief in en wilde meedenken over verschillende opties. Hij heeft ons de mogelijkheid geboden de locatie gedeeltelijk te huren. We hebben er verschillende vergaderingen aan gewijd, maar het is rond sinds afgelopen weekend."

Van Krieken is blij met de nieuwe locatie. ,,Er zitten mooie voordelen aan De Langspier. Zo kunnen we acht velden maken. Dat zijn er twee minder dan vorig jaar, maar er wordt beter gepland zodat meer teams kunnen meedoen. En de locatie past perfect natuurlijk. Het is een zomerse plek met zand en water. Ook heeft De Langspier een grote parkeerplaats en fietsenstalling tot zijn beschikking en is de locatie niet gelegen aan een drukke weg, zoals bij De Oude Ketting wel het geval was."

BOODSCHAP

Over het programma wil organisator Van Krieken nog niks loslaten. ,,We zijn met een aantal mooie acts bezig, maar het moet eerst officieel zijn. Wat ik wel kan verklappen, is dat er weer een programma is op vrijdagavond en dat het feest op zaterdag al om 16.00 uur begint. Dat was vorig jaar 20.00 uur." Een laatste boodschap heeft de geboren en getogen Boxtelaar ook: ,,Laat ons de komende jaren op deze locatie blijven. Weer een verhuizing betekent waarschijnlijk het einde van Beach Break..." De inschrijving start rond de paasdagen en kan via www.beachbreakboxtel.nl. Er kunnen ongeveer 75 teams deelnemen. (Archieffoto: Marc Cleutjens).