Jeugdprins Okkie en diens adjudant Bouke kwamen ook een kijkje nemen bij Brabants Centrum en onderscheidden dinsdagmiddag redacteur Pål vanwege zijn verdiensten voor Ploegersland.
Jeugdprins Okkie en diens adjudant Bouke kwamen ook een kijkje nemen bij Brabants Centrum en onderscheidden dinsdagmiddag redacteur Pål vanwege zijn verdiensten voor Ploegersland. Foto: Peter de Koning



Groei & Bloei houdt lezing over planten met 'imagoprobleem'

Cor van Gelderen verzorgt dinsdag 20 februari op uitnodiging van Groei & Bloei, afdeling Het Groene Woud, een lezing met fotopresentatie in gemeenschapshuis De Walnoot. De plantenkenner komt in zijn presentatie op voor minder populaire planten, zoals de stekelige hulst, ruiende berk en rhododendron.

Van Gelderen is samen met zijn broer eigenaar van de kwekerij 'PlantenTuin Esveld' in Boskoop. Als auteur en plantenfotograaf is hij in binnen- én buitenland altijd op zoek naar fraaie beelden en beplantingsideeën voor zijn tuinontwerpen. In zijn lezingen vertelt hij met enthousiasme en een leuke kwinkslag over alles wat groen is. Tijdens de presentatie in De Walnoot geeft Van Gelderen uitleg over planten die met een imagoprobleem kampen vanwege een hinderlijke eigenschap die de bekendste vertegenwoordiger uit dat plantengeslacht heeft. Na de lezing kijkt het publiek gegarandeerd met een andere blik naar zo'n plantengeslacht.

De presentatie start om 20.15 uur. Zowel leden als niet-leden van Groei & Bloei zijn welkom.

Redacteur Annelieke van der Linden, jarig op carnavalsdinsdag, kreeg de jaarmedaille van Eendengat omgehangen. Die was bedoeld voor het hele team van Brabants Centrum, vanwege de verslaglegging van het carnavalsfeest.