Brabants Centrum krijgt bezoek van liefst vier prinsen

Volle bak bij Brabants Centrum, op carnavalsdinsdag. Niet één, niet twee, niet drie, maar liefst vier carnavalsprinsen brachten een bezoek aan de stichting, die tijdens het leutfeest volop actief was om vandaag een heuse carnavalseditie uit te kunnen brengen. Tot grote waardering van de leutvorsten, die niet bepaald met lege handen kwamen...

Omstreeks elf over half elf 's ochtends - je bent carnavalsprins of je bent het niet - wandelde prins Donald V met zijn gevolg het kantoor van Brabants Centrum binnen. Het bezoek aan de Staatscourant van Eendengat is inmiddels een met regelmaat terugkerende activiteit geworden tijdens carnaval. ,,Al is het voor mij natuurlijk de eerste keer", aldus de carnavalsprins. Hij gaf aan altijd 'reikhalzend uit te kijken naar Brabants Centrum'. ,,En dan heb ik het niet alleen over de papieren krant. Ik log ook graag in om de digitale editie te lezen. Uiteraard verheug ik me éxtra op de carnavalskrant: lekker even nagenieten. Ook voor de mensen die om bepaalde redenen niet bij het leutfeest aanwezig kunnen zijn, biedt de krant een inkijkje in wat er allemaal gebeurd is tijdens carnaval." Reden voor Donald V om Brabants Centrum een schildje en jaarmedaille te schenken. ,,55 joar Indegat, dè beleefde saomen. Ook met jullie..."

En daar bleef het niet bij. Zijne doorluchtige hoogheid van Eendengat en zijn gevolg waren het kantoor nog niet uit naar het volgende bezoek, of de volgende carnavalsprinsen stonden voor de deur. Voor het eerst kwamen de prins én jeugdprins van Ploegersland met hun adjudanten op visite bij Brabants Centrum. Dat deden ze met groot enthousiasme, zo bleek. Onderscheidingen, blauw met gele sjaals: er werd van alles uitgedeeld.

WÈNER XXII

Naast rood en wit, blauw en geel waren dinsdagochtend ook de kleuren groen en wit volop vertegenwoordigd. Kersverse redacteur van Brabants Centrum Rens van den Elsen ging tijdens het leutfeest namelijk door het leven als prins Wèner XXII van Strûivendûrp en vond een gaatje in zijn agenda om zich samen met zijn gevolg aan te sluiten bij de hoogheden van Eendengat en Ploegersland. Ook hij bracht onderscheidingen mee: voor de (jeugd-)prinsen van de andere dorpen én zijn collega's. En Brabants Centrum? Die zorgde voor een lekkere borrel om de schorre kelen weer even te smeren en te proosten op carnaval...


Extra activiteiten
in Hobbycentrum
in de maand maart

Naast de vele cursussen biedt het Hobbycentrum aan de Baroniestraat in Boxtel ook ruimte aan extra activiteiten. Zo wordt op woensdag 7 maart een lezing gehouden over nationale volksliederen, komen mensen op dinsdag 13 maart alles te weten over de Matthäus Passion van componist Bach en begint op donderdag 15 maart een nieuwe training Omgaan met iPad en iPhone.

Tijdens de Olympische Winterspelen is de verwachting dat het Wilhelmus weer regelmatig te horen is, als de sporters een gouden medaille in de wacht hebben kunnen slepen. Maar waarom wordt in Nederland gezongen dat we de Spaanse koning altijd geëerd hebben? En wat is er zo bijzonder aan de tekst van het Wilhelmus? Deze vragen komen aan bod tijdens de lezing over het volkslied op 7 maart vanaf 13.30 uur. Ook over andere volksliederen wordt die middag uitleg gegeven.

Op 13 maart staat om 13.30 uur de Matthäus Passion van Bach centraal. Het is een traditie geworden dat in de goede week voor Pasen deze compositie integraal wordt uitgevoerd. Bach heeft in de Matthäus Passion een heleboel verstopt.

Mensen die graag willen leren omgaan met een tablet of smartphone, kunnen vanaf 15 maart deelnemen aan een nieuwe training. De eerste bijeenkomst wordt gekeken welke apparaten iedereen heeft en wat iemand al kan. Afhankelijk daarvan worden groepjes geformeerd.

Aanmelden voor alle activiteiten is mogelijk via de website www.hobbycentrumboxtel.nl of via telefoonnummer (0411) 21 03 55.


Levenseinde

KBO Boxtel organiseert op dinsdag 20 februari om 13.30 uur in gemeenschapshuis De Walnoot een bijeenkomst over de laatste fase van het leven. Vertegenwoordigers van stichting Nabij en uitvaartonderneming Bijnen zijn te gast om bezoekers hierover te informeren.