Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

Podium Toppers op literatuurevenement

Boek & Bal zet boeken over de natuur centraal

Natuur is dit jaar het thema van de nationale Boekenweek. Tijdens Boek & Bal op zaterdagavond 17 maart in Podium Boxtel wordt dit onderwerp dan ook naar voren gebracht. Zo worden op ludieke wijze de schrijvers en boeken over Het Groene Woud in de schijnwerpers gezet. Zang en dans zal ook niet ontbreken dankzij optredens van aanstormende Boxtels talente: de Podium Toppers.

Schrijvers, podiumtalenten, liefhebbers van zang, literatuur en natuur komen samen tijdens Boek & Bal in Podium Boxtel. Zo gaat de jonge Bossche schrijver Lucas de Waard in gesprek gaan met het publiek over zijn tweede roman 'Kraaien tellen'. Dit boek gaat over Tobias de veegwagenbestuurder die de wereld schoon wil houden, terwijl om hem heen het zwerfvuil zich blijft opstapelen.

De Waard is onder meer werkzaam voor Bos Theaterproducties, Theaterfestival Boulevard, Cojones (VARA), Janke Dekker Producties en het Zuidelijk Toneel. Zijn debuutroman De Kamers verscheen in 2015, een jaar later won hij een Musical Award voor beste script (Willem Ruis: de show van zijn leven). Oók 'Kraaien tellen' kreeg al lovende kritieken.

PODIUMTOPPERS

Boek & Bal wordt muzikaal omlijst door optredens van onder meer singer-songwriters Stijn Charpentier en Sara & Floyd. Zij werden als de Podium Toppers van dit seizoen aangewezen. Ook komen theaterstudenten van het Koning Willem I College interactieve optredens houden en wordt de feestelijke afsluiting verzorgd door de Boxtelse Stripe Big Band.

Kunstenaarsvereniging Kunstlicht99 presenteert zich in de zaal en foyer van Podium Boxtel met werk van Nantsje Vonk. Zij liet zich voor haar kunst inspireren door de natuur. Kunstenaar Jan de Hoogh maakt nog een beeldende installatie.

Kaarten voor Boek & Bal à tien euro zijn verkrijgbaar via de website www.podiumboxtel.nl of bij cadeauwinkel Hebbes, Jumbo Oosterhof, bloemsierkunst Marimba en Drogisterij Bewust Beter in Liempde. Meer informatie over Boek & Bal is te vinden op de eerdergenoemde website of via de Facebookpagina van Boek & Bal Boxtel. De activiteit begint 17 februari om 20.15 uur.

FOTO ONDER: Boek & Bal spreekt tientallen boekenliefhebbers aan die in sfeervolle ambiance Podium Boxtel bezoeken. (Foto: Hans van Doorn).