Afbeelding
Foto: Peter de Koning

PRINS DONALD V STRAALT...

'Carnavalsfeest gaf me enorm veel energie'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Vermoeid maar stralend ging prins Donald V de laatste dag van het Eendengatse carnaval in. ,,Natuurlijk, het waren lange dagen. Maar van al die bezoeken en vrolijke mensen krijg je toch alleen maar energie?"

Zonneschijn tijdens de Kleine en Grote Eendentrek en zelfs tijdens de eendverbranding: het zette volgens de leutvorst de toon voor de gehele carnaval. ,,Niet alleen het weer straalde, óók alle mensen die we zagen tijdens de bezoeken die onze groep aflegde. Het is fantastisch om te zien dat iedereen, zowel jeugd als senioren, een mooie carnaval beleefde. Ik heb lang naar dit feest uitgekeken en het heeft me alleen maar energie gegeven." Natuurlijk, hij begreep dat de jeugdhofheden een traantje moesten laten tijdens de eendverbranding. ,,Maar ik adviseer jullie dan vooral terug te denken aan deze fantastische dagen en dat jullie de mensen een geweldig feest hebben bezorgd." Voor de leutvorst van Eendengat stond de laatste carnavalsavond nog in het teken van enkele bezoekjes aan carnavalsclubs. ,,En dan sluiten we het feest af in ons eigen hofpaleis Denziz."

FOTO LINKS: Na de traditionele sleuteloverdracht op het bordes van het gemeentehuis ging het carnavalsfeest dan echt van start. Zowel prins Donald V als de jeugdhofheden kijken terug op vier feestelijke dagen. (Foto: Peter de Koning).