Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SPANNING EN SENSATIE TIJDENS TONEELSTUK IN DE KWEKPOEL

Donseendjes voor even in het heelal

LINDA VAN DE WIEL

Een verdwenen eend, een verstrooide professor en natuurlijk boef Rein. Deze bijzondere figuren én honderden kinderen en ouders verzamelden zich maandag in de Kwekpoel. In de tot feesthal omgebouwde sporthal vond die ochtend het Donseendjesfeest plaats. Dit jaarlijks terugkerende toneelstuk voor de kleintjes tot en met acht jaar was wederom een groot succes…

Het toneelstuk begon erg spannend met beelden op een scherm van een raket met daarin Duckie: de carnavalseend van Eendengat. Toneelspeelster Marieke was helemaal overstuur. Zag ze het nu goed? Werd de eend ontvoerd? Ook Karien kon het niet geloven, maar de plek waar de eend normaal staat in de Kwekpoel, was inderdaad leeg!

Met behulp van de verstrooide professor Eensteen en agent Pieter probeerden Marieke en Karien het mysterie van de verdwenen eend te ontrafelen. Al snel werd duidelijk dat boef Rein er meer van wist. Hij had een zakje maanstof waarmee hij heel hoog kon springen. Misschien wel tot de maan...

MANNETJE OP DE MAAN

De verstrooide professor kende erg veel mensen, zo had ze zelfs het telefoonnummer van Manus, het mannetje van de maan. Maar ze was zo verstrooid dat ze steeds vergat wat ze aan het onderzoeken was en hoe ze moest bellen. ,,Ik snap er niets van", zuchtte ze steeds. ,,Ik wilde Manus bellen, maar belde per ongeluk burgemeester Mark Buijs." De burgemeester nam op, maar wist niets over de ontvoerde eend. Wel had hij een verzoek aan professor Eensteen: ,,Wil je voor mij een semiautomatische lintdoorknipper maken? Daar zou ik heel blij mee zijn." Dat wilde de professor wel.

Gelukkig was daar ook astronaut Wiebel Oksels die ervoor zorgde dat professor Eensteen bij de les bleef. Dankzij haar kwam er toch contact met Manus, het mannetje van de maan. ,,Nee", zei Manus, ,,ik heb geen idee waar Duckie is". Maar was dat wel zo…?

GEEN STRAF

Dankzij de slimme astronaut Oksels, agent Pieter, Marieke, Karien en zelfs de verstrooide professor kwam de waarheid aan het licht. Manus had Duckie ontvoerd! Met de hulp van boef Rein. Het mannetje van de maan gaf toe: ,,Wij vieren geen carnaval en ik wil het zo graag meemaken. Maar ik durf niet naar de aarde te komen, want ik zie er heel raar uit. Iedereen lacht me uit." Ook boef Rein gaf toe: ,,Ik vind het maanstof zo leuk. Daarom heb ik geholpen."

Samen werd besloten dat Manus en boef Rein het helemaal niet slecht bedoeld hadden en geen straf verdienden. ,,Maar dan moeten jullie er wel voor zorgen dat onze eend weer terug naar de aarde komt. Jullie mogen ook komen om carnaval te vieren." En zo kwam alles toch nog goed...

POLONAISE

Jens (7) had genoten van het Donseendjesfeest. ,,Ik vond het heel grappig dat de kinderen het geheim van de boef verklapten. En dat professor Eensteen steeds het verkeerde nummer draaide. Hij belde zelfs Ernie en kabouter Plop", lachte hij. Jasper (5) was vooral onder de indruk van de aanwezigheid van de jeugdprins en -prinses: ,,Ze liepen zo mooi in polonaise. En ik vond het fijn dat het toneelstuk goed afliep."

FOTO BOVEN (GROOT): Boef Rein toonde het zakje met maanstof aan de Donseendjes. Hij bleek samen met Manus, het mannetje op de maan, de eend te hebben ontvoerd... (Foto's: Peter de Koning).

FOTO BOVEN (KLEIN): Vol spanning keken de donseendjes maandagochtend naar het toneelstuk dat De Knokkers jaarlijks opvoeren in de Kwekpoel. Gelukkig kwam ook dit keer weer alles goed...

Afbeelding
Afbeelding