Afbeelding
Foto:

FORMATIE VAN BOUWTEAM BEGIN MAART

Boxtel in startblokken voor aanpassing Markt

Hoewel de herinrichting pas na de Boxtelse kermis (18-23 augustus) begint, starten komende week enkele voorbereidende werkzaamheden op de Markt. Zo legt drinkwaterbedrijf Brabant Water nieuwe leidingen aan en worden vijf platanen verplaatst.

Aan de noord- en zuidzijde van de Markt worden oude leidingen vervangen voor nieuwe. De werkzaamheden worden op de trottoirs uitgevoerd en alle panden blijven bereikbaar met behulp van loopschotten, laat de gemeente Boxtel weten. Brabant Water informeert omwonenden over de werkzaamheden die volgens de planning eind maart gereed zullen zijn.

Eind februari worden vijf platanen verplaatst naar een andere plek in Boxtel, omdat die volgens de gemeente niet in het nieuwe ontwerp voor de Markt passen. Vier bomen krijgen een plek nabij woonzorgcentrum Elisabethsdael aan de Mgr. Bekkersstraat. Voor de vijfde plataan wordt nog een plek gezocht. Twee bomen die voor café Dok 12 staan, schuiven enkele meters op, zodat ze de terrassen tussen de kroegen van elkaar scheiden.

De aanbestedingsprocedure voor de herinrichting van de Markt loopt momenteel nog, laat wethouder Eric van den Broek weten. ,,Die is volgens planning eind februari afgerond, zodat we begin maart een bouwteam kunnen formeren."


Goten Stationsstraat

Aannemingsbedrijf Van Pinxteren is begin februari gestart met het vervangen van de lijngoten voor hemelwaterafvoer in de Stationsstraat. Die worden vervangen voor een molgoot. Het was de bedoeling dat deze werkzaamheden voor de carnaval werden afgerond, maar vanwege het slechte weer werd die deadline niet gehaald. Na 19 februari worden de activiteiten hervat, mits het weer het toelaat, zo laat de gemeente weten. De straat is tot die tijd weer dichtgemaakt en de materialen zijn tijdelijk weggehaald.