Afbeelding
Foto:

What's Up, Niels en Emma?

Voordat de welverdiende carnavalsvakantie aanbrak voor de leerlingen van de Sint-Theresiaschool, werd vrijdagochtend gemeenschapshuis Orion op zijn kop gezet tijdens de grote, knotsgekke Lennisshow. De kinderen toonden die middag tijdens optredens wat ze in huis hadden. Daarnaast mochten ze stemmen op de Miss en Mister Carnaval van dit jaar. Dat werden Niels Claassen en Emma Romme. In een verrassende volgorde...

Niels, waarom ben jij gekozen tot Miss Carnaval? ,,Omdat ik als vrouw verkleed ben. Ik had geen tijd om naar een feestwinkel te gaan voor een nieuwe outfit, dus heb ik een jurkje van m'n zusje geleend en oogschaduw en lippenstift opgedaan."

En Emma, waarom werd jij Mister Carnaval? ,,Ik wist niet wat ik vandaag aan moest trekken. Toen bedacht mijn broer dat ik als Opa Boef kon gaan. Dus heb ik een zwart met wit gestreept pak aangetrokken en draag ik een masker met een witte baard."

Was de overwinning een verrassing? Niels: ,,Nee, niet echt. Onze hele klas heeft op ons gestemd." Emma: ,,Ik heb ook nog eens de bakwedstrijd gewonnen vandaag. Iedereen mocht een zelfgemaakte taart meenemen naar school en die werd gekeurd door een jury."

Wat vonden jullie van de knotsgekke Lennisshow? Emma en Niels: ,,Iedereen kon meedoen en we hebben gave dingen op het podium gezien. Het leukst waren de optredens waaraan iedereen in de zaal ook mee kon doen. Toen het lied 'Links rechts' van Snollebollekes werd afgespeeld, ging iedereen in de Orion van links naar rechts. Dat was gaaf!"

Gaan jullie nog carnaval vieren? Niels: ,,Ja, ik ga naar optochten kijken en vier dagen naar de Kwekpoel in Boxtel. Daar kom ik als sinds groep 6. Lekker feestvieren met andere kinderen. En natuurlijk van links naar rechts op het liedje van Snollebollekes." Emma: ,,Ik ga twee dagen naar de Kwekpoel, daarna ga ik op skivakantie."

FOTO LINKS: Emma Romme en Niels Claassen werden vrijdag gekozen tot Mister en Miss Carnaval van Lennisheuvel. (Foto: Annelieke van der Linden).