Afbeelding
Foto: Peter de Koning

MAANDELIJKSE LEZING IN LIEMPDSEN HERD

Frans Kapteijns spreekt over natuurontwikkeling in de regio

Frans Kapteijns, die tientallen jaren actief was als boswachter bij Natuurmonumenten, verzorgt maandag 26 februari om 19.30 uur een lezing in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg in Liempde. Hij spreekt die avond over de natuurontwikkeling in Het Groene Woud, waarbij de Kampina centraal staat. Ook bij de doorontwikkeling van het nationaal landschap tot het Van Gogh National Park wordt stilgestaan.

De Kampina ligt centraal en vormt een belangrijk onderdeel van de natuurkern van Het Groene Woud. In 1998 kon het gebied door de aankoop van Banisveld verbonden worden met De Mortelen. Hiermee ging de ontwikkeling van Het Groene Woud van start en werd gestart met de realisatie van een aaneengesloten natuurkern van 7.500 hectare. In 2005 volgde de realisatie van de natuurbrug over de A2 en in 2019 wordt naar verwachting een volgende stap genomen: de bouw van de natuurbrug bij De Mortelen over het spoor tussen Den Bosch en Eindhoven. Dit jaar staat Het Groene Woud aan de vooravond van een nieuwe fase: de doorontwikkeling tot Van Gogh National Park samen met de Loonse en Drunense Duinen en de Oostelijke Langstraat.

In D'n Liempdsen Herd wordt iedere laatste maandagavond van de maand een lezing over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van natuur, (cultuur)historie, duurzaamheid en (groene) trends gehouden. De toegang is gratis. Het bezoekerscentrum is vanaf 19.00 uur geopend. (Archieffoto: Peter de Koning).


Rikken en jokeren

Voetbalvereniging Irene houdt morgen, vrijdag 16 februari de negende kaartavond van het seizoen in de kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. De aanvang is om 20.00 uur, de kantine is open om 19.15 uur. De prijsuitreiking is rond 23.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro. Voor prijzen wordt gezorgd.