Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

FIETSEXCURSIE ONDER LEIDING VAN GIDSEN GASTVRIJ LIEMPDE

In 't spoor van Heeren van Boxtel en Liempde

De Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) leidde in nauwe samenwerking met heemkundestichting Kèk Liemt en Natuurwerkgroep Liempde ambassadeurs op die bezoekers, maar ook kennissen uit het eigen netwerk informeren over Liempde. Zondag 18 februari nemen de gidsen belangstellende bezoekers mee op een fietsexcursie naar plekken waar de Heeren van Boxtel vroeger hun landgoederen en jachtdomeinen hadden.

Via de Heeren van Boxtel zijn Boxtel en Liempde, maar specifiek ook kasteel Stapelen en landgoed Velder met elkaar verbonden. Op 15 juli 1293 schonk hertog Jan I van Brabant het Huis Stapelen aan Willem (II) van Cuyk. In 1391 beleende hertogin Johanna van Brabant de heerlijkheid Liempde en Landgoed Velder aan Willem van Merheim, die Heer van Boxtel was en kleinzoon van Willem (II) van Cuyk. Landgoed Velder werd door de Heeren van Boxtel gebruikt als jachtdomein.

De fietstocht, die van start gaat vanaf bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4, voert deelnemers onder meer langs Stapelen en Velder. De excursie start om 10.00 uur en is omstreeks 12.00 uur afgelopen. De kosten bedragen 5 euro per persoon, inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

FOTO BOVEN: Naast kasteel Stapelen wordt tijdens de fietstocht ook een bezoek gebracht aan het Liempdse landgoed Velder. (Foto: Gerard Schalkx).


FLEUR VAN BOXTEL WINT HOOFDPRIJS

Stempelaars winnen bonnen
met kerstactie Liemt Lopt Uit

De kerstactie tijdens Liemt Lopt Uit heeft negentien prijswinnaars opgeleverd. Deelnemers konden tijdens de kerstmarkt in Liempde elf stempels verzamelen op een kaart. Zij maakten daarbij kans op waardebonnen die gespendeerd kunnen worden bij de Op Liemt Gemunt-ondernemers. De hoofdprijs ging naar de Liemdpse Fleur van Boxtel, die een bon kreeg van honderd euro.

Naast de hoofdprijs kregen achttien mensen een Op Liemt Gemunt-waardebon van twintig euro. Zij ontvangen binnenkort hun prijs.


Open bridgedrive

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de KBO Boxtel organiseert de eigen bridgeclub op donderdag 22 februari een open drive voor leden en niet-leden, met medewerking van bridgeclub Revanche. Wegens het grote aantal aanmeldingen wordt in een A-, B-, C- en D-lijn gespeeld. De drive wordt gehouden in gemeenschapshuis De Walnoot van 13.30 tot 17.00 uur.

Overige winnaars:

Bram van de Giessen; Daan Michiels; Demi van de Velden; Freek Verkuijlen; Ilse Termeer; Inge van der Pasch; Ise van de Locht; Jady Kliss; Jeroen Kastelijns; Jesse van Kasteren; Joleen van Berkel; Loes Termeer; Lonne Schippers; Mara Timmermans; Martijn Veroude; Niels Verhagen; Teun van de Velden en Tijn Michiels.

Boxtel

Lezing over natuur

David Andreae geeft dinsdag 13 maart een lezing over ecologische spiritualiteit. De lezing wordt gegeven in de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel en begint om 13.30 uur. Andreae is actief in Boxtel voor de transitie naar duurzaamheid door onder meer Repair Cafés te organiseren. Tijdens de lezing licht hij toe hoe de overgang naar een duurzame samenleving voor een groene economie moet zorgen. Toegang tot de presentatie is gratis.