Leerlingen van De Vorsenpoel trokken, net als andere scholen in Boxtel, vrijdag in optocht door de wijk. Een voorproefje op de Kleine Eendentrek... (Foto: Peter de Koning).
Leerlingen van De Vorsenpoel trokken, net als andere scholen in Boxtel, vrijdag in optocht door de wijk. Een voorproefje op de Kleine Eendentrek... (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Carnaval op scholen met optochten en polonaises

LINDA VAN DE WIEL

Optochten door de wijken en lekker hossen: op de basisscholen in de gemeente Boxtel werd vrijdag het carnavalsfeest uitbundig gevierd. Brabants Centrum nam een kijkje bij De Vorsenpoel en de Prinses Amaliaschool.

,,Het is nog vroeg, maar we gaan zó'n groot feest vieren dat de hele wijk wakker wordt." Met deze woorden opende directeur Silvo Steenkamer vrijdag het carnavalsfeest op basisschool De Vorsenpoel. Deze belofte maakte hij meer dan waar. Dit was mede te danken aan een spetterend optreden van zanger Jordy van den Boer.

De Boxtelse entertainer bracht alle kinderen en leerkrachten in beweging met swingende feestnummers als 'Sta op, sta op'. Ook de ouders die buiten de poort stonden wist Van den Boer te lokken: ,,Beste papa's en mama's, kom gezellig het schoolplein op. Het is hier zeker vier graden warmer dan waar jullie staan." En ja hoor, even later liepen ook de ouders in polonaise over het plein.

Tijd om bij te komen van het gehos, hadden de leerlingen niet, want kort daarna trokken zij met hun schoolgenootjes in een carnavaleske parade door de wijk. ,,We lopen elk jaar een eigen optocht en maken hierbij gebruik van het thema van de Kleine Eendentrek. Dit jaar is dit 'Inde toekomst'", aldus Steenkamer. ,,We doen ook aan de kinderoptocht zelf mee hoor, maar vandaag kunnen de leerlingen alvast een keer oefenen. Zo ziet iedereen wat de carnavalswerkgroep in elkaar gezet heeft, ook de ouders en kinderen die er tijdens de Kleine Eendentrek niet bij zijn."

BALLENBAK

Alsof dat nog niet genoeg was, werd er door een aantal ouders van de leerlingen een toneelstuk opgevoerd én was een hoog bezoek van Prins Donald V en zijn gevolg. De leutmonarch had het prima naar zijn zin tijdens zijn ronde langs verschillende scholen. Dat werd mede zichtbaar toen hij na De Vorsenpoel een bezoek bracht aan de Prinses Amaliaschool. Daar eindigde de pretpotentaat met een aantal kinderen in een ballenbak. ,,Er werd bij de kleintjes een verhaal verteld over een prins met veren die in een ballenbak sprong. Ik kon het toen niet nalaten zelf even een duik te nemen….."