Frank van Heesch, voorzitter van De Agterblijvers, reikte de Elluf-over-Ellufonderscheiding uit aan Willem en Wilma Voets van Becoloth. (Foto: Gerard Schalkx).
Frank van Heesch, voorzitter van De Agterblijvers, reikte de Elluf-over-Ellufonderscheiding uit aan Willem en Wilma Voets van Becoloth. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

'AGTERBLIJVERS' PRIJST BOXTELS CAFÉ

Elluf-over-Ellufonderscheiding voor kasteleinskoppel Becoloth

LINDA VAN DE WIEL

Op carnavalsdinsdag reikte CV De Agterblijvers om exact 11.11 uur de Elluf-over-Ellufonderscheiding uit aan Wilma en Willem Voets, uitbaters van café Becoloth aan de Rozemarijnstraat. Dit gebeurde onder toeziend oog van een flinke delegatie van de oudste carnavalsclub van Eendengat, de Ducktownband, prins Donald V én zijn adjudant Michel Vessies en het gehele gevolg.

De ludieke onderscheiding is de opvolger van het 'vruug vogeltje' en werd voor de vierde maal uitgereikt aan iemand die veel voor het carnavalsfeest in Eendengat betekent. Een tweede voorwaarde is dat het een uitbater moet zijn. Het kasteleinsechtpaar voldeed aan beide eisen...

Volgens Frank van Heesch, voorzitter van De Agterblijvers, heeft het koppel Voets de decoratie dubbel en dwars verdiend. ,,Naast mooie feesten als het 'luierbal', het 'schooiersbal' én natuurlijk het bekende bierfeest Biereloth hebben Wilma en Willem veel vernieuwing gebracht sinds zij het café in 1990 overnamen", sprak Van Heesch. ,,En het wordt tijd dat hun noeste arbeid beloond wordt." Aldus geschiedde. Met een prachtige klok die altijd 11.11 uur aangeeft. ,,Zodat jullie weten dat het nooit tijd is om naar huis te gaan", aldus Van Heesch.

,,We zijn enorm verrast. Ik had geen idee dat we de 11 over 11 onderscheiding zouden ontvangen", zei een verblufte Wilma Voets. Willem gaf ook aan overrompeld te zijn. ,,Maar het is nog wel vroeg hoor….."