MEP-hockeyers Pieter Langenhuijsen, Tom Spee en Jan Noordam zetten een blok voor een speler van MHC Oss. (Foto: Hans Verberk).
MEP-hockeyers Pieter Langenhuijsen, Tom Spee en Jan Noordam zetten een blok voor een speler van MHC Oss. (Foto: Hans Verberk). Foto:

COMBINATIETEAM VAN VELDSPELERS PROMOVEERT NAAR TOPKLASSE

MEP viert zaalhockeytitel in stijl

Met een team dat werd samengesteld uit veldspelers van het eerste én derde elftal heeft de Boxtelse hockeyclub MEP het kampioenschap in de zaalhockeycompetitie behaald. Daardoor keert de Boxtelse club terug naar het hoogste niveau, de topklasse.

Zondag stond de laatste wedstrijddag op het programma in sportcentrum De Dommel aan de Van der Voortweg. De titel was een week eerder al veiliggesteld, maar dat weerhield de Boxtelse hockeyers er niet van om zich vol overgave op de winst te storten. Zowel Eindhoven als Oss werden aan de zegekar gebonden, met respectievelijk 9-3 en 3-1.

Ook de voorgaande wedstrijden in de zaalhockeycompetitie werden de voorbije weken, op één na, allemaal gewonnen door MEP. De ploeg behaalde ruime zeges op Maastricht, Helmond, Zwart-Wit en Eindhoven. Tegen Oss boekten de Boxtelaren eenmaal onnodig remise.

De zaalhockeytitel was op 28 januari al een feit. En dus kon het kampioenschap zondag feestelijk en met veel supporters langs de lijn worden gevierd. De drive waarmee de hockeyers deze competitie hebben gewonnen, nemen ze mee naar de eerste wedstrijden in de veldcompetitie die op 4 maart wordt hervat. De vaandelteams van MEP spelen die dag tegen Goirle (vrouwen, 12.30 uur) en Helmond (mannen, 14.45 uur).

FOTO ONDER: MEP-hockeyers Pieter Langenhuijsen, Tom Spee en Jan Noordam zetten een blok voor een speler van MHC Oss. (Foto: Hans Verberk).