Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

COMITÉ MAAKT MEER DETAILS VAN NIEUWE OPZET BEKEND

Extra kiosk op Liempdse Boeremèrt

PÅL JANSEN

Liempde krijgt een tweede kiosk. Althans, voor een korte periode. Want tijdens de Boeremèrt op Tweede Paasdag wordt een mobiele koepel op de Keefheuvel geplaatst. De Boeremèrt vernieuwt en in de kiosk vinden evenementen uit de jaren vijftig en zeventig plaats. De organisatie van het evenement brengt alvast nieuwe details aan het licht...

,,We gaan er diverse activiteiten per tijdsvak houden", vertelt Paul Saris van nostalgische vereniging Terug in d'n Tèd. ,,En we hebben al een worstelaar uit de jaren vijftig gevonden die daar wedstrijden gaat houden."

De kiosk in het Concordiapark is nog steeds de plek waar de boerenjaren 20 en 30 worden uitgebeeld. Maar op en rond de Keefheuvel worden de 'nieuwe' tijdvakken ingevuld. Saris: ,,Modeshows met kapsels uit die tijden, zang, dans: er komen doorlopend voorstellingen."

Ook is de naam bekend van de 'wielerwedstrijd' die plaats zal vinden: de Omloop van het Broekegèngske. Met een stuur in de hand voltooit een groep hardlopers het criterium. Uiteraard is het mogelijk dat de dramatische valpartijen en heroïsche zeges in het professionele wielrennen ook voorkomen tijdens deze wedstrijd, vertelt Saris met een knipoog.

BIEREMERT

Wat maandag 2 april ook hoge ogen moet gooien, is de 'Bieremèrt' waar bezoekers kunnen genieten van speciaalbieren. ,,Dat blijft populairder worden en voor de groep 25-plussers is het interessant. Dubbels en tripels zijn natuurlijk ook bieren 'van alle tijden'", verwijst bestuurslid Joep Smits naar de leus van de Boeremèrt.

Maar niet alleen voor volwassenen innoveert het jaarlijkse nostalgische schouwspel, ook voor kinderen. ,,Zo komt het klompen beschilderen erbij. Naar de scholen zijn stempelkaarten verstuurd en kinderen kunnen bij iedere activiteit een stempel halen. En daarmee mooie prijzen winnen", aldus Smits.

PETJE AF

Ook de ondernemers in Liempde mogen een interessante actie verwachten. Zij kunnen voor een bijdrage van 100 euro deelnemen aan Petje Af en daarmee een vriend worden van het evenement. ,,Voorheen hadden we Rabobank als grote sponsor, maar die viel weg. Maar we vernieuwen en moeten daarvoor investeren. Dus proberen we zo het gat te vullen en tegelijkertijd het draagvlak bij ondernemers nog groter te maken. Daar krijgen ze natuurlijk ook wat voor terug", vertelt Joop van der Pol van het Boeremèrtcomité.

Zo komt de bedrijfsnaam op de markt te staan en wordt die vermeld op de site. En de ondernemers krijgen aandacht in de editie van Brabants Centrum op donderdag 22 maart. Er komt die week een grote spread met het programma en de hele plattegrond van de Boeremèrt in deze krant te staan zodat bezoekers deze tijdens het evenement kunnen gebruiken. Met daarop ook alle Petje Af-sponsors.

Naast ondernemers zoekt de organisatie ook nog naar vrijwilligers die helpen verder invulling aan de nieuwe tijdvakken te geven. Neem contact op met Jan Nijssen via nummer (0411) 63 25 82 of stuur een e-mail naar boeremert@hotmail.com.