Vanaf de bovenverdieping van het gemeentehuis krijg je een indruk hoe het nieuwe parkeerterrein aan de Rechterstraat eruit komt te zien. (Foto: Peter de Koning).
Vanaf de bovenverdieping van het gemeentehuis krijg je een indruk hoe het nieuwe parkeerterrein aan de Rechterstraat eruit komt te zien. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

AANNEMER VAN DEN BOOMEN LIGT 'REDELIJK OP SCHEMA'

Parkeerterrein gemeentehuis krijgt vorm

HENK VAN WEERT

De contouren van het nieuwe parkeerterrein aan de achterkant van het gemeentehuis zijn inmiddels zichtbaar. Nu de grondwerkzaamheden zo goed als afgerond zijn, houdt het Liempdse aannemingsbedrijf Jan van den Boomen zich vooral bezig met het bestraten van de autovakken en de nieuwe rijbanen.

,,We liggen redelijk op schema, maar er is nog veel te doen", meldde een medewerker van de firma Van den Boomen gistermiddag. ,,Er moeten ook nog parkeermeters, lantaarnpalen en oplaadzuilen voor elektrische auto's worden geplaatst." Volgens de planning moet het karwei begin maart zijn afgerond. Of dat ook daadwerkelijk haalbaar is, moet nog blijken. ,Dat het nu is gaan vriezen, maakt het er niet beter op, aldus de zegsman van de aannemer.

Momenteel wordt ook gewerkt aan een overdekte passage om het parkeerterrein rechtstreeks toegankelijk te maken vanaf de Markt. Daarvoor wordt momenteel een doorbraak gemaakt in het gemeentehuis.

Op het parkeerterrein tussen het gemeentehuis en Villa Phaf kunnen straks ruim dertig automobilisten hun voertuig kwijt. De aanleg is noodzakelijk omdat de Markt, die in augustus (na de kermis) op de schop gaat, na de herinrichting goeddeels autovrij wordt.