Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

NONSTOP MUZIEK OP SLOTDAG IN EENDENGAT

Dweilfestival Petazzie!
telt 19 blaaskapellen

Negentien dweilorkesten hebben zich dit jaar ingeschreven voor het Eendengatse muziekfestival 'Petazzie!'. Daarnaast is - net als vorig jaar - als extraatje Heavy Hoempa uit Uden gestrikt. Op drie locaties worden optredens verzorgd op de laatste middag van carnaval, dinsdag 13 februari. Er zijn doorlopend blaaskapellen te beluisteren in grand café Rembrandt (Rechterstraat), zaal De Comsche Hoeve (Stationsstraat) en escaperoom Exit! (Fellenoord).

Al jaren is Petazzie! een evenement waar zowel muzikanten als luisteraars met volle teugen van genieten. Uit Boxtel doet De Volle Bloas mee; de leden van dit or

FOTO ONDER: Dweilorkesten bepalen in hoge mate de sfeer tijdens carnaval. Liefst negentien bands treffen elkaar deze keer tijdens het jaarlijkse festival Petazzie! in Eendengat. De Volle Bloas is een van de vaste deelnemers en was jarenlang - samen met The Ducktownband - de organisator van het muziekfeest. (Foto: Hans van Doorn).

kest organiseerden het festival jarenlang en maakten het groot. Daarnaast zijn De Aggemarvanhuisaf Band, The Ducktownband, Red River Band en Echdweil van de partij. Bovendien komen diverse dweilkapellen uit de Brabantse stedendriehoek naar Petazzie! Maar ook van verder weg arriveren muzikanten: van IJsselstein tot Dordrecht.

Als special act is opnieuw Heavy Hoempa van de partij. Dit Udense orkest is onder meer bekend van optredens tijdens Paaspop, Festyland en Zwarte Cross en speelt hardrock en heavy metal, maar dan in de 'hoempa-variant'. Petazzie! begint om 14.00 uur bij Rembrandt en De Comsche Hoeve en duurt daar tot pakweg 20.00 uur. In Exit! klinkt van 14.50 tot 17.45 uur muziek. Het speelschema van de diverse orkesten is te vinden op www.petazzie-boxtel.nl.


Kamerconcert HODO staat bol van passie

Een(d)dagsorkest HODO verzorgt ook dit jaar weer het Kamerconcert van Eendengat in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. In die eendenkooi worden zondag 11 februari rond 13.44 uur de instrumenten uitgepakt. Dat gebeurt als de laatste deelnemer van de Grote Eendentrek is gepasseerd.

De elf muzikanten, hoofdzakelijk leden én oud-leden van Boxtel's Harmonie, spelen een nostalgisch repertoire waarin carnavalsschlagers niet per se de hoofdrol spelen. Maar enkele kwekhits uit een ver verleden worden ook nu weer vol passie met het waggelend publiek gedeeld. Zoals het roemruchte 'Hé Waggel Mee!'

HODO is sinds 2013 een gelegenheidsformatie die alleen op carnavalszondag optreedt. Enkele keren werd een Traaj-Out verzorgd tijdens 'Zaaltje 1900' in café D'n Boer, maar dat optreden laten de muzikanten dit jaar aan zich voorbij gaan.