Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

CV De Agterblijvers bezorgt senioren carnavaleske middag

Met een gevarieerd programma vol dans, zang en buuts, werden Boxtelse 55-plussers in aanwezigheid van prins Donald V en zijn gevolg in de watten gelegd tijdens het seniorencarnaval. De koldermiddag – zoals elk jaar georganiseerd door CV De Agterblijvers - vond zondag plaats in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. De vele vrijwilligers bezorgden de 230 bezoekers een amusante middag.

Ria Kivits – schoonmoeder van zijne doorluchtige hoogheid (Christian van Zogchel) bezocht de carnavaleske middag voor het vierde jaar op rij. ,,Deze middag is geweldig goed georganiseerd. We worden enorm verwend en alles is gratis", vertelde ze. ,,Ik heb dit jaar ook vrienden meegenomen en zij zijn verbaasd over de manier waarop alles geregeld is." En alles was inderdaad tot in de puntjes verzorgd. De feestneuzen kregen hapjes, drankjes en een goed kolderprogramma voorgeschoteld. Zo klom oud-Boxtelaar Frans Bevers als zijn alter ego Ciske in de buutton. Als eigenaar van een SRV-wagen maakte hij de nodige grappen: ,,Wat eet een vegetarische kannibaal? Groenteboeren."

Zijn 'concullega' Rob Scheepers uit Helmond – die onlangs nog in de finale van het Keienbijters Kletstoernooi aantrad - maakte zijn opwachting als Theo van de thuiszorg, die met dementerenden werkt. ,,Ik ben op zoek naar mevrouw Van de Ment", riep hij. ,,Ze moet hier ergens binnen zijn, want ze is de weg kwijt…" In het verleden werkte Theo bij een slager: ,,Weet je wat het grootste verschil is tussen werken bij de slager en werken bij de thuiszorg? Bij de slager werk je met vers vlees."

Naast de gewaardeerde grollen van beide tonpraters, waren er optredens van onder meer het Bossche zangduo Niek en Danny en bracht The Ducktownband enkele kolderjuweeltjes ten gehore. Zo was het Eendengatse seniorencarnaval voor iedereen(d) een geslaagde middag. Ook voor Jo van den Broek die elk jaar van de partij is. ,,Ik ga voor de gezelligheid, ik vind het fijn er een middag uit te zijn. Het programma is gevarieerd en er wordt goed voor ons gezorgd", gaf ze aan. Ze vervolgde: ,,Ik denk niet dat ik tijdens carnaval ook nog weg ga. Maar wie weet... Niets is zo veranderlijk als een mens!" (Foto: Hans van Doorn).