Afbeelding
Foto: AV Marvel

HOLSKEN EN VAN DER WIEL REDDEN CLUBEER

Goud en zilver voor schutters van L'Union

Een evenaring van de medailleregen op de rayonkampioenschappen van vorig jaar zat er voor de schutters van handboogvereniging L'Union uit Liemdpe dit keer niet in. Maar Lowie Holsken en Bert van der Wiel wisten dit jaar wél de clubeer te redden door op de hoogste podiumplaatsen te eindigen.

Jeugdschutter Holsken kwam uit in de tweede klasse junioren en schoot een wedstrijd over twee maal dertig pijlen. Hij kwam daarin tot scores van 145 en 160 punten en bracht daarmee het goud naar Liempde. Van der Wiel nam in eigen huis deel in de tweede klasse compound en startte in de eerste selectieronde goed met een score van 280 punten en bezette daarmee de eerste plaats in het tussenklassement. In de tweede ronde liep het wat minder, miste hij de roos wat vaker en liet soms een steekje vallen. Toch wist de Liempse schutter de eerste plaats vast te houden. Vervolgens versloeg Van der Wiel in de achtste- en kwartfinale zijn team- en clubgenoten Karin en Erik van de Velden, zij het soms ternauwernood.

In de halve finale trof Van der Wiel Felix Versteeg uit Orthen. De Liempdse schutter wist zijn niveau vast te houden, bouwde een kleine voorsprong op tegen en won met 137-134. In de eindstrijd kwam hij uit tegen Marion van de Langenhuysen uit Schijndel die de hele dag al uitstekend had gescoord en in de voorgaande partijen sterk speelde. Ze bleek een geduchte tegenstander waar Van der Wiel geen antwoord op had. De pijp was leeg en hij liet tegen Van de Langenhuysen verschillende steken vallen met verlies tot gevolg: 132-136. Hij moest genoegen nemen met zilver.

VERLIEZERS

Marieke Termeer van L'Union nam eveneens deel aan de tweede klasse compound. Zij kwam in de voorrondes tot goede scores van 265 en 266 punten en plaatste zich daarmee als dertiende voor de finales. Daar moest ze haar verlies incasseren tegen Versteeg uit Orthen met 130-137.

Eef Quinten, die onlangs naar de eerste klasse promoveerde, verdedigde in Eerde de clubkleuren van L'Union. In de eerste selectieronde lukte dat niet, maar in de tweede ronde liep het een stuk beter met een score van 281 punten. Met een totaal van 553 punten plaatste hij zich als tiende voor de finales. In de achtste finale nam hij het op tegen de nummer zeven, Chris van Kraaij uit Cuijk. Quinten verloor die wedstrijd nipt met 137-136 en lag daarmee uit het toernooi.

RECURVE

In Erp kwamen Peter de Kroon en Youssef el Kourdi uit in de tweede klasse recurve. Zij promoveerden respectievelijk van de derde en de vierde klasse. El Kourdi kwalificeerde zich met acceptabele scores van 255 en 248 punten als achtste voor de finales. Daarin kwam hij uit tegen Eindhovenaar Ruud de Laat en werd het nog spannend. De Laat nam een set voorsprong, maar El Kourdi trok daarop in de volgende set gelijk met 2-2 en kwam op een 4-2 voorsprong. Maar ook De Laat liet zich niet onbetuigd en trok op zijn beurt de stand weer gelijk: 4-4. Hierdoor moest de laatste set de definitieve beslissing brengen. Een zenuwslopende serie van drie pijlen voor beide spelers volgden. De Eindhovenaar liet die in zijn voordeel spreken: 6-4.

De Kroon startte het kampioenschap ook acceptabel met een eerste score van 255 punten. In de tweede selectiehelft viel hij echter ver terug en plaatste hij zich als elfde voor de finales, waarin hij uitkwam tegen Martie Verhoeven uit Sint-Oedenrode. Ook De Kroon maakte het daarin spannend, ondanks een voorsprong van 2-0 en 3-1. Verhoeven trok daarop de stand gelijk (3-3) en nam in de vierde set de leiding. Ook hier leek de laatste set de beslissing te moeten brengen. De Kroon trok alles uit de kast en wist de stand weer in evenwicht te brengen, waarop een shoot-off werd gehouden. De spanning was echter te groot voor de schutter van L'Uion en hij verloor kansloos van zijn opponent.

NIET TEVREDEN

In Ammerzoden kwam schutter Johan Holsken uit in de derde klasse recurve. Hij was niet tevreden met zijn scores uit de selectierondes maar met een totaal van 505 plaatste hij zich als zevende voor de finales. Daarin moest hij het opnemen tegen Jacques Siebers uit Schaijk. De wedstrijd verloor Holsken kansloos met 1-7.


START TO RUN LEVERT 34 DEELNEMERS OP

Marvelatleten op het podium bij diverse loopwedstrijden

De Boxtelse atletiekvereniging Marvel kijkt terug op een goed weekend. Waar onder leiding van trainsters Peggy van Son en Greet van der Donk 34 mensen zaterdag de eerste kneepjes van het hardlopersvak leerden op de baan in sportpark Den Wielakker, eindigden enkele ervaren atleten van Marvel op het podium bij de Nederlandse kampioenschappen indoor masters, Dommelcross en Midwinter Marathon Apeldoorn.

Tony de Groot reisde vrijdag af naar Apeldoorn om deel te nemen aan het NK indoor masters. Op de 3.000 meter snelde de atleet in 10:02 minuten naar de derde plaats in de categorie mannen 40+. Janny Maas en Pascale Boleij zorgden twee dagen later voor een dubbelslag bij de tweede Dommelcross in Sint-Michielsgestel. Maas sloot de zes kilometer winnend af, terwijl Boleij als eerste over de streep kwam bij de negen kilometer. Voor Boleij was de zege een bijzondere en aangename verrassing. Zij traint al een hele tijd bij Marvel, maar doet pas recent mee aan winterse crosswedstrijden. De atlete heeft in de regio al diverse wedstrijden op haar naam staan. Komend weekeinde wil zij vlammen op het Nederlands kampioenschap 10 kilometer in Schoorl.

Marvel-atleet Patrick Cromsigt verraste zijn clubgenoten én zichzelf zondag met een fraaie tijd op de 25 kilometer tijdens de Midwinter Marathon Apeldoorn: 1 uur, 34 minuten en 15 seconden. Die uitslag betekende een nieuw persoonlijk record en een derde plaats in de categorie mannen 40+.

PAASLOOP

Voor 34 mannen en vrouwen stond zaterdagochtend in het teken van Start to Run: een beginnerscursus waarbij ze in acht weken kennismaken met hardlopen. Na de warming-up en loopscholingsoefeningen volgden de eerste echte hardloopmeters. Het doel? Deelname aan de Paasloop van Marvel op maandag 2 april. Traditiegetrouw volgde na de eerste training ook uitleg over hardloopschoenen. Hiervoor was Jan Struycken van Lopers Company Den Bosch te gast. De Start to Run-trainingen vinden wekelijks plaats op woensdagavond en zaterdagochtend.

FOTO ONDER: Beginnerscursus Start to Run is begonnen. Op de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker kregen ruim dertig deelnemers zaterdag hun eerste hardlooptraining. (Foto: AV Marvel).