Afbeelding
Foto: Tabitta Boxtel

GOEDE KWALIFICATIE VAN TURNSTERS

Tabitta strijdt om tickets voor halve eindstrijd NK

De turnsters van de Boxtelse gymnastiekvereniging Tabitta hebben zaterdag en zondag een goede stap richting de halve eindstrijd van de Nederlandse kampioenschappen in de eerste divisie gezet. Of de resultaten gaan leiden tot plaatsingen, is nog niet zeker: pas over anderhalve maand zitten alle kwalificatiewedstrijden voor die prefinales erop.

Op zaterdag kwam Sam Sieben in actie. Dankzij een blessure verliep de voorbereiding allesbehalve voortvarend, maar Sieben hield zich alsnog goed staande tussen de andere turnsters. Uiteindelijk kwam ze zelfs op het podium. Door haar mooi aangepaste oefeningen behaalde zij een derde plaats.

VOLLEDIGE MEERKAMP

Zondag kwamen de overige turnsters die actief zijn in divisie 1 aan bod. Yuna van de Wiel en Lieve van der Zijde turnden de volledige meerkamp en lieten mooie oefeningen zien. Zij eindigden respectievelijk op een veertiende en zesde plek. Donna van Wijgerden liet op de balk zien dat ze goed op weg is.

Eva Roos turnde nog in de laatste wedstrijdronde. Zij liet ondanks een blessure een ijzersterke oefening zien en eindigde op een puike zevende plaats.

GOEDE STAP

Of deze uitslagen voldoende zijn om naar de volgende ronde te gaan, moet nog blijken. De volgende kwalificatiewedstrijden zijn op 17, 18, 24 en 25 maart. Na deze wedstrijden is duidelijk welke turnsters naar de halve finale gaan. Door de resultaten van dit weekend hebben de gymnasten van Tabitta in ieder geval al een goede stap gezet.

FOTO BOVEN: Een collage van de diverse leden van gymnastiekvereniging Tabitta die dit weekeinde in actie kwamen. Zij streden om tickets voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap divisie 1. Op 25 maart is bekend welke turnsters mee mogen doen aan die halve eindstrijd. (Foto: Tabitta Boxtel).


Ludo Mennen is beste bouler tijdens wekelijkse regiomix

De wekelijkse regiomix van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot vond maandag plaats op de verwarmde binnenbanen aan de Selissenwal. Ludo Mennen ging er met de eerste prijs vandoor. Hij scoorde 29 punten.

Het toernooi dat de vereniging iedere maandag houdt, trok ook deze week een groot aantal deelnemers. Naast Mennen eindigden ook Jan Voermans (16 punten) en Gerhard van de Plas (18 punten) op het podium. Een eervolle vermelding was er voor het oudste lid van De Walnoot, de 92-jarige Hans Wesdorp werd zesde.

Geïnteresseerden die ook mee willen doen, zijn iedere maandag welkom vanaf 13.00 uur aan de Selissenwal 25. Meer informatie: www.jbvdewalnoot.nl

Sport Kort

Trimloop Best

Hardlopers kunnen zondag 11 februari deelnemen aan de maandelijkse trimloop van sportvereniging Conditio in Best. Die start om 11.00 uur in de bossen bij het Joe Mann Natuurtheater, aan de weg tussen Best en Son. Aan de kassa van het theater kunnen deelnemers zich vanaf 10.00 inschrijven. Zij hebben de keuze uit afstanden van 3.000 en 6.700 meter. Junioren betalen één euro; overige lopers 2,50 euro.

Kaartavond Gemonde

Rikken en jokeren. Die twee spellen staan centraal tijdens de kaartavond die het gilde Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan morgen, vrijdag 9 februari houdt. Clubgebouw Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde is vanaf 19.30 uur geopend; een half uur later worden de kaarten voor het eerst rondgedeeld. Deelname kost 2,50 euro; er zijn diverse prijzen te winnen.