Afbeelding
Foto:

FANFARE LENNISHEUVEL SLUIT ZICH OOK AAN

Kick-off voor onderzoek samenwerking HaFa's

In december lieten de voorzitters van de Gildenbondsharmonie en Boxtel's Harmonie al weten een onderzoek te willen starten naar een vergaande samenwerking. Inmiddels heeft ook fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel zich daarbij aangesloten. Zaterdagochtend vond in Muziekhuis Boxtel de kick-off plaats voor de verkenningen. Daarvoor zijn drie werkgroepen geformeerd. Jurist Jules Groenen treedt op als onafhankelijk procesbegeleider.

De besturen van de drie harmonie- en fanfareverenigingen (HaFa's) hebben werkgroepen geformeerd die binnen ongeveer twee maanden een sterkte/zwakte-analyse moeten maken. Elke commissie kwam deze week voor het eerst bijeen en bestaat uit twee leden van de verschillenden muziekkorpsen. Zij buigen zich over afzonderlijke onderwerpen: muziek & orkesten, financiën & huisvesting en bestuur & communicatie. Dat hebben Paul van Alphen, Paul Hermans en Vincent Lokin, voorzitters van respectievelijk Boxtel's Harmonie, fanfare Sint-Arnoldus en de Gildenbondsharmonie, deze week bekendgemaakt. Ze zijn blij dat gepensioneerd advocaat Groenen het onderzoek wil begeleiden als deskundige op het gebied van het tot stand brengen van samenwerkingsverbanden.

De leden van de muziekverenigingen zijn daarover inmiddels per nieuwsbrief geïnformeerd. Dat schrijven is ook naar de Liempdse fanfare Concordia gestuurd. Dit muziekkorps heeft haar drie zusterverenigingen te kennen gegeven vooralsnog niet te willen aansluiten bij het onderzoek, maar wil wel op de hoogte gehouden worden.

Aan de rand van de afgrond staan ze niet. Maar de drie muziekkorpsen verwachten dat het in de toekomst beslist lastiger wordt het hoofd boven water te houden. ,,We staan er netjes voor. We hebben een prachtig onderkomen en onze orkesten zijn mooi bezet. Toch kost de ledenwerving meer kruim dan enkele jaren geleden", gaf Van Alphen vlak voor kerst aan. Dat was kort nadat de ledenvergadering van Boxtel's Harmonie positief reageerde op het voorstel van de Gildenbonds om samen na te denken over de toekomst van de muziekkorpsen in de gemeente Boxtel.

VOORUITKIJKEN

,,Om allerlei redenen is de instroom van nieuwe mensen niet meer vanzelfsprekend", legde Lokin toen uit. ,,Daarom willen we inventariseren of we op meerdere terreinen zouden kunnen samenwerken. We zouden een slecht bestuur zijn als we enkel naar de dagelijkse gang van zaken keken. We voelen de plicht van vooruitkijken."

Na de jaarwisseling besloten de muzikanten uit Lennisheuvel ook aan te haken bij het onderzoek.


FILM OP 22 FEBRUARI IN PODIUM BOXTEL

FilmPodiumScopia toont
'Prisoners' van Villeneuve

'Prisoners', de eerste Engelstalige film van de Franssprekende Canadese regisseur Denis Villeneuve uit 2013, is donderdag 22 februari te zien in Podium Boxtel aan de Burgakker. Na Incendies is dit de tweede en laatste film die FilmPodiumScopia van deze inmiddels befaamde filmmaker vertoont.

Het dochtertje van Keller Dover en haar vriendinnetje worden ontvoerd. Agent Loki leidt het onderzoek en vindt al snel een verdachte, een zwakzinnige jongen die hij wegens gebrek aan bewijs moet vrijlaten. Keller is overtuigd van diens schuld en gaat zelf achter de jongen aan. Ondertussen verzandt Loki's onderzoek in een web van mogelijke daders. De klok tikt door terwijl de twee mannen wanhopig zoeken naar de meisjes, elk aan een eigen kant van morele grenzen... Met een intrigerend plot, indrukwekkende cast en met fraai camerawerk is Prisoners een uitstekende thriller met een beklemmende inhoud, stellen Jos Vervoort en Wim van Liempt van FilmPodiumScopia.

In tegenstelling tot andere keren is er vooraf geen inleiding. Dat heeft alles te maken met de lengte van de rolprent. Nadere informatie is te vinden op de Facebookpagina van FilmPodiumScopia naar aanleiding van Incendies, die op 22 januari werd vertoond.

Kaartjes voor Prisoners kosten 7,50 euro per stuk en zijn vooraf verkrijgbaar in Boxtel bij Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof), Marimba (Van Beekstraat) en in Liempde bij drogisterij/parfumerie Bewust Beter (Nieuwstraat). Ook voor aanvang zijn kaartjes te koop aan de zaal.