Afbeelding
Foto: Ingrid Wouda

HOCKEYSTERS ZMD3 OP PLATTE KAR

Jeugdteam van MEP wint met overtuiging de zaalhockeytitel

De meiden van MEP ZMD3 wonnen zaterdag op overtuigende wijze het zaalhockeykampioenschap in hun klasse.

In sporthal De Braken stonden nog twee wedstrijden op het programma. Eén gelijkspel was voldoende, maar als ware kampioenen bonden zij zowel Tilburg als Sint-Oedenrode aan de zegekar met respectievelijk 5-3 en 5-0. Na afloop werden de meiden getrakteerd op taart en vloeide de kinderchampagne rijkelijk. Daarmee was het feest nog niet afgelopen: op de platte kar vertrokken de hockeysters naar het Boxtelse centrum om hun kampioenschap met iedereen te vieren. (Foto: Ingrid Wouda)


GOUD VOOR ANNABEL EN MIKA

Judoka's uit Liempde pakken titels op grote toernooien

Annabel Loman en Mika van Weert, twee jonge leden van Judo Club Liempde, behaalden afgelopen weekeinde de titel op gerenommeerde toernooien. Annabel won zaterdag in Rotterdam de Deborah Gravensteijn Classic, het grootste toernooi van Nederland voor meisjes tot en met twaalf jaar. Mika pakte zondag in zijn klasse het kampioenschap tijdens het jaarlijkse Kruikentoernooi in Tilburg waaraan ruim driehonderd judoka's deelnamen.

Annabel deed zaterdag samen met clubgenoot Annabel Omvlee mee aan het toernooi in de Maasstad. Door de winst kreeg zij van de toernooileiding een roze judopak cadeau.

Mika stond met elf clubgenoten op de mat in Tilburg. Hij besliste al zijn vijf partijen op ippon en stond daarmee op de hoogste trede van het podium. Er was nog meer eremetaal voor de Liempdse judovereniging. Cas de Wit, Xavi van Weert en de broers Nelson en Desmond Tops pakten in hun klasse een zilveren plak. Gies van Erp, Odin van Hedel, Ivar van Weert, Bas Daverveld en Pim en Gijs de Wit gingen met bronzen medailles naar huis.


BOXTELAREN VERSLAAN CONCURRENTIE

Tafeltennissers Taverbo-Sabo winnen eerste duel in 2e divisie

De eerste thuiswedstrijd in de tweede divisie stond zaterdag op het programma voor Taverbo-Sabo. Als nieuwkomer in deze klasse gaat de Boxtelse tafeltennisploeg voor lijfsbehoud. Net als tegenstander Hilversum, een directe concurrent voor de strijd tegen degradatie. Het team uit Boxtel deelde een forse tik uit aan Hilversum: het werd 7-3.

Taverbo-Sabo was compleet met Marlotte Staps, Michel Sperling en Amber van de Velde in de gelederen. Bij Hilversum kwamen Tjarko Bosma, Donald Hessing en Tali Cohen in actie.

De Boxtelse tafeltennissers begonnen flitsend aan het onderlinge treffen met een klinkende overwinning van Staps op Bosma, gevolgd door een zege van Sperling op Hessing. Alleen Van de Velde kon niet winnen: in een gelijkopgaande wedstrijd tegen Cohen viel het dubbeltje uiteindelijk aan de kant van Hilversum.

De ploeg uit de provincie Noord-Holland bleek uiteindelijk ook erg sterk in de dubbel. Staps en Sperling gingen namelijk onderuit tegen de Hilversumse Hessing en Cohen waarna de stand weer gelijk was. Sperling won vervolgens van Bosma en Cohen bracht de stand weer op gelijke hoogte door Staps te verslaan. Een spannende 3-3 tussenstand dus.

Maar daarna trok de Boxtelse tafeltennisenclave de wedstrijd naar zich toe. Van de Velde won in een thriller tegen Hessing diep in de vijfde game met 15-13. En verrassend genoeg pakte Sperling de overwinning tegen Cohen. Van de Velde had vervolgens in haar laatste partij tegen Bosma slechts drie games nodig om de 6-3 te maken. En Staps bekroonde de knappe zege van Taverbo-Sabo door te winnen van Hessing. Uitslag: 7-3.

JEUGD

Op dezelfde dag speelden de jeugdteams van tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo in de ochtend óók hun eerste thuiswedstrijden in de voorjaarscompetitie. Taverbo-Sabo 1 kreeg Never Despair uit 's-Hertogenbosch op visite. Dit team behaalde vorig seizoen net iets meer punten.

Lars Strik begon echter meteen goed aan de wedstrijd en won in slechts drie games van Robin Cheung. De Bossche tafeltennisser Jelle de Jongh was voor Jimmy Cheung echter nog een maatje te groot waarna de stand weer gelijk was.

Rick van der Schoot zette Taverbo echter weer op voorsprong door in drie games te winnen van invalster Anouk Taks. Het dubbelspel ging echter verloren wat voor een ommekeer in de wedstrijd zorgde. Never Despair won nog vier wedstrijden. Alleen Strik en Van der Schoot konden nog een duel winnen voor de Boxtelse jeugdploeg waardoor het treffen in 4-6 eindigde.

Komend weekeinde zijn er geen wedstrijden in verband met carnaval.

Uitslagen zaterdag 3 februari

SENIOREN

Taverbo-Sabo 1 - Hilversum 3        7-3

Taverbo-Sabo 2 - Deurne 1        6-4

Taverbo-Sabo 3 - Kruiskamp '81 1        6-4

Taverbo-Sabo 4 - Van Herwaarden 4        4-6

Taverbo-Sabo 6 - PJS 2        2-8

Taverbo-Sabo 7 - Hooghei 2        8-2

Taverbo-Sabo 8 - ROTAC '82 5        7-3

Taverbo-Sabo 9 - Taveres 4        8-2

JEUGD

Taverbo-Sabo 1 - Never Despair 2        4-6

Taverbo-Sabo 2 - Return Oss 1        7-3

Taverbo-Sabo 3 - Meppers (H) 2        8-2

Sport Kort

L'Union Boxtel

Twee leden van handboogschutterij L'Union Boxtel hebben afgelopen weekeinde deelgenomen aan de rayonkampioenschappen indoor. In Schijndel behaalde Breanna Vugs met een persoonlijk record van 242 punten een mooie vijfde plaats in de klasse aspiranten tot en met 12 jaar. Henri Troeijen werd in Eerde verdienstelijk vijfde in de eerste klasse compoundschutters. Zijn score van 461 punten uit zestig schoten op de achttien meter was goed genoeg om de finalerondes te bereiken. De eerste ronde kwam hij nog door, maar in de kwartfinale strandde Troeijen met 142 om 148 punten tegen de latere winnaar Pim van de Ven.