HANDBALSTERS PAKKEN WEER GEEN PUNTEN NA GOEDE WEDSTRIJD

HCB '92 geeft wedstrijd uit handen

De handbalvrouwen van HCB '92 namen het dit weekend op tegen PSV, waar ze in de uitwedstrijd met twee punten verschil van hadden verloren. Het zou een pittige wedstrijd worden dus moest de Boxtelse ploeg er vanaf het begin staan.

Het eerste doelpunt was voor de bezoekers door een schot van afstand. Via een snelle aanval kon Janneke Eijkemans van HCB '92 de stand gelijk strekken. PSV sloeg hierna een gaatje door drie keer te scoren. Dankzij goed samenspel herpakte de thuisploeg zich echter. Via Annemarie Sens, die van afstand mooi omhoog kwam, en Miranda van Engelshoven die met een goede schijnbeweging de verdediging passeerde, werd de stand op 4-4 gebracht.

HCB '92 bleef goed vrijlopen en druk zetten. Hierdoor kon Mandy van Abeelen aangespeeld worden op de cirkel. Zij bracht de stand weer in het voordeel van de thuisploeg. Door hard ingrijpen van de Eindhovense verdediging kreeg Eijkemans een penalty mee die door Van Engelshoven werd verzilverd. Net voor rust werd de bal onderschept en kon HCB '92 met een verschil van drie punten gaan rusten. De Boxtelse handbalsters kregen de opdracht de verdediging, die aan het einde van de eerste helft als een huis stond, vast te houden, aanvallend goed samen te spelen en druk te blijven zetten.

Maar de eerste goal in de tweede helft was wederom voor PSV via een afstandsschot. Eijkemans kreeg daarna een penalty mee na een harde overtreding. Sens benutte deze kans. Tot een stand van 12-12 ging het spel Gelijk op.

Hierna zakte de verdediging van HCB '92 in, waarvan PSV dankbaar gebruik maakte. Vanaf verschillende posities brachten de gaten de score naar 12-17. Van Engelshoven kon van afstand nog iets terug doen, maar voorkwam daarmee niet dat de overwinning mee naar Eindhoven ging. Eindstand: 13-17.

Acritas HC1 – Zephyr/HCB '92 HC1         20-8

FOTO BOVEN: De vrouwen van handbalclub HCB '92 blijven met lege handen achter na de thuiswedstrijd tegen PSV die werd verloren met 13-17. (Foto: Hans Verberk).

VOLLEYBALLERS ONDERUIT IN ROSMALEN

'Spirit' ontbreekt bij mannen van VC Blox

De mannen van de Boxtelse volleybalclub Blox gingen zaterdag op bezoek bij Spirit. Dit leek op voorhand een moeilijke pot te worden, aangezien de Rosmalense ploeg op de vierde plek staat met enkele wedstrijden minder gespeeld. Tijdens de eerdere ontmoeting dit seizoen bleek het wel mogelijk om weerstand te bieden tegen dit team en dit gaf de Boxtelaren moed en hoop voor een fanatieke pot.

De eerste set was allesbehalve hoopgevend. Blox ging ten onder met 25-9. De beleving en de intentie om te winnen was ver te zoeken en de mannen uit Rosmalen konden de druk rustig opvoeren. In de tweede set kwamen de bezoekers iets terug, maar ze konden niet voldoende weerstand bieden. Ook deze set ging naar Spirit: 25 - 18.

Bij de derde set kwam Blox dicht bij een setzege, maar rond de 20 punten liep Spirit toch uit naar een voorsprong en won de set met 25-22. Individuele fouten, te weinig 'spirit' en aanvalsdruk brak VC Blox op.

RUG RECHTEN

Ten slotte de vierde set. De winst was al binnen voor Spirit, maar het laatste puntje was zeker wat waard voor beide teams. De Boxtelaren rechtten nog eenmaal de rug en gingen vol geloof de laatste set in. Dit hadden de heren veel eerder moeten doen, want hierdoor ontstond er een aanvalsdruk vanuit VC Blox in plaats van andersom. Zonder het thuispubliek dat de ploeg normaal toe juicht, zweepten de mannen elkaar nog één keer op. De kracht die de jonge volleyballers nog hadden, resulteerde in een gevarieerde, spannende set die positief eindigde voor VC Blox. Met 18-25 wonnen de Boxtelaren de set en hiermee een belangrijk moreel punt.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 17 februari om 14.30 uur. Dan strijden de mannen in sporthal De Braken tegen Hajraa uit Eindhoven.

Training op donderdagavond bij JRL

Basketbalteam zoekt aanwas

Elke donderdagavond speelt een gezellige en fanatieke groep vrouwen (35-plus) basketbal in de sporthal van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel. De speelsters komen overwegend uit Boxtel en Vught. Het team is op zoek naar nieuwe speelsters.

De vrouwelijke basketbalploeg traint elke donderdag van 20.30 tot 22.00 uur en speelt ook regelmatig een wedstrijd in de regionale recreantencompetitie. Wie ooit al eens basketbal speelde en de draad weer wil oppakken, is welkom om zich aan te sluiten. Maar dat geldt ook voor vrouwen die graag met de balsport kennis willen maken. Belangstellenden kunnen een keer komen kijken of, liever nog, meetrainen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Monique Claessens, telefoonnummer 06-53 54 93 46.